Vurderer mistillit

Nok en barnevernssak ryster Bergen. Nå vurderer flere politikere mistillitsforslag.

KAN GÅ MOT MISTILLIT: Flere partier vurderer nå mistillit mot byrådet, melder Bergens Tidende. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
KAN GÅ MOT MISTILLIT: Flere partier vurderer nå mistillit mot byrådet, melder Bergens Tidende. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): For andre gang på to uker får barnevernet i Bergen kraftig kritikk av Statsforvalteren.

Statsforvalteren har avdekket alvorlige mangler knyttet mottak og oppfølgningen av bekymringsmelding barnevernstjenesten i Bergen kommune. Det viser tilsynssaken etter at gutt ble funnet skadd og bundet fast til en seng i en leilighet i Bergen 7. august, skriver Statsforvalteren på egne nettsider torsdag.

Den knusende dommen kommer bare ei uke etter at Statsforvalteren kritiserte barnevernet for å ha sviktet etter at en underernært gutt ble innlagt på Haukeland i januar.

Nå vurderer flere politikere mistillit mot byrådet, skriver Bergens Tidende.

- Det er de samme feilene som de har oppdaget gang på gang. Det er ikke akseptabelt, byen fortjener bedre. Til syvende og sist handler det om politisk ansvar, og det ansvaret ligger hos byrådet, sier SVs gruppeleder Mikkel Grüner til avisa.

Også Folkets parti vurderer mistillit.

- FP vurderer mistillit til barnevernsbyråden, og mulig byrådsleder, fordi byrådet i Bergen etter åtte års makt stadig topper ledelsesproblemer, skriver Folkets parti i en e-post til Bergensavisen.

Les flere saker fra Bergen her.

Det er heller ikke første gang barnevernstjenesten i byen er under massiv kritikk. Tidligere i høst måtte barnevernssjef Alette Hilton Knudsen og daværende sosialbyråd Ruth Grung (Ap) svare for gjentatte, kritiske feil under en høring i bystyrets utvalg for helse og sosial.

Utvalgsleder Hilde Onaheim (H) sier til BT at alle gruppelederne skal ha et møte med byråd for kultur, sosial og inkludering, Katrine Nødtvedt (MDG) og fungerende byrådsleder Thor Haakon Bakke (MDG) fredag.

Hun ønsker ikke å svare på om det er aktuelt med et mistillitsforslag helt ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer