Vil ta skjenke-grep: - Håpløst

KrF-politiker Joel Ystebø vil stramme inn på skjenkereglene i Bergen på 17. mai etter fjorårets fyllekalas. - KrF går altfor langt i sitt kontrollbehov, mener byrådsleder Rune Bakervik.

NASJONALDAGEN: I fjor ble det mye fyll og slåssing på 17. mai i Bergen, selv om dette bildet ikke viser akkurat det. Foto: Rebecca Eva Perry / Alamy Stock Photo / NTB
NASJONALDAGEN: I fjor ble det mye fyll og slåssing på 17. mai i Bergen, selv om dette bildet ikke viser akkurat det. Foto: Rebecca Eva Perry / Alamy Stock Photo / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Fjorårets 17. mai-feiring i Bergen var preget av fyll og slåssing. Bergens Tidende intervjuet en forskrekket småbarnsmor som ble vitne til åpenlyst inntak av alkohol, aggressiv oppførsel og mennesker som kastet opp.

Politiet så en trend med at fylla begynte tidligere enn før. Allerede i 15-tida var folk virkelig fulle, kunne seksjonsleder Ole Bjørn Sveen i Vest politidistrikt opplyse til BT.

- Folk syns det var ubehagelig å ha barn i sentrum etter klokka 14, sa han.

Dette vil både politi og politikere unngå at skjer i år.

Les alle saker fra Bergen her.

Vil stramme inn

I Bergen åpner kranene en time tidligere enn vanlig på 17. mai, det vil si klokka 07.

- Det er håpløst og veldig merkelig. Normalt åpner kranene fra klokka 08, men så har Bergen valgt å starte enda tidligere. I Oslo er det motsatt, at man har strammet inn til klokka 12. Vi ønsker å stramme inn slik som det er gjort i Oslo, sier KrFs Joel Ystebø.

Han påpeker at fyll og spetakkel på 17. mai ikke er noe nytt, men at det vanligvis er forbeholdt kvelden og private hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer