Vil øke bompengene

Den kraftige prisveksten i Norge gjør at bompengeselskapet Ferde ønsker å øke takstene i Bergen med åtte prosent fra 1. januar.

DYRERE: Økte priser i Norge fører også til økte bompengetakster. Å kjøre en dieselbil i rushtida i Bergen vil bli fem kroner dyrere fra 1. januar, hvis bompengeselskapet får det som de vil. Foto: Shad Madian / Dagbladet
DYRERE: Økte priser i Norge fører også til økte bompengetakster. Å kjøre en dieselbil i rushtida i Bergen vil bli fem kroner dyrere fra 1. januar, hvis bompengeselskapet får det som de vil. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det regionale bompengeselskapet Ferde har søkt Statens vegvesen om å prisjustere bompengetakstene i Bypakke Bergen.

Bompengeselskapet ønsker å justere takstene i bomringen med åtte prosent. Ferde begrunner dette med at konsumprisindeksen fra juli til september er på nettopp åtte prosent.

I søknaden, som Dagbladet har fått innsyn i, presenteres følgende takster:

Normal takst i rushtid vil gå fra 54 til 58 kroner.

Den prosentvise økningen fører til at de som allerede betaler mest må betale mer. En dieselbilist vil måtte betale fem kroner ekstra i rushtida, mens en bilist med en nullutslippsbil ikke vil merke økningen rushavgiften i det hele tatt.

Les flere saker fra Bergen her.

- Må sikre økonomien

Prisjusteringen ble onsdag orientert om i styringsgruppa til Miljøløftet, hvor stat, fylkeskommune og flere kommuner i Bergensområdet sitter.

- Ferde skal sikre økonomien i bompengeprosjektene. Det er Stortinget som har bestemt at de må sikre bompengeinntektene i hvert prosjekt. Det må stå i stil med den kostnadsøkningen som er i samfunnet, og nå har vi veldig høy kostnadsøkningen, forklarer fylkesordfører Jon Askeland (Sp) til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer