Frykter milliardsprekk:

Varsler «kjipe kutt»

Bergen bønnfaller regjeringen om strømhjelp, og varsler flere «kjipe kutt». - Hvor store de blir, avhenger av regjeringen.

KJIPE KUTT: Bergenserne må forberede seg på kutt i budsjettet for 2023. Hvor store de blir, avhenger av regjeringen, sier finansbyråden. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
KJIPE KUTT: Bergenserne må forberede seg på kutt i budsjettet for 2023. Hvor store de blir, avhenger av regjeringen, sier finansbyråden. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Bergensere må etter alt å dømme stålsette seg for et stramt kommunebudsjett det kommende året.

Nylig meldte Dagbladet at en potensielt firedoblet strømregning skaper hodebry for finansbyråden, som har varslet «et slags krisebudsjett».

Også byrådsleder Roger Valhammer har hintet sterk om dette vil medføre kutt.

- I løpet av de neste ukene kommer vi til å fortelle at vi må skyve på en del investeringer, som er en rein konsekvens av at økonomien er som den er, sa Valhammer i et intervju med Dagbladet.

Nå håper finansbyråd Per-Arne Larsen (V) på hjelp fra regjeringen.

- Vårt hovedbudskap er at regjeringen må finne en løsning for kommunene som sliter økonomisk på grunn av strømkrisen, sier Larsen.

Håper på signaler

Finansbyråden skal presentere «krisebudsjettet» 21. september. Det er over to uker før regjeringen legger fram statsbudsjettet. Larsen forteller at byrådet synes det er vanskelig å lage et budsjett, uten å vite hva regjeringen tar seg til.

- Vi kunne ønske regjeringen kom på banen før det med signaler om dette er noe de har tenkt å bidra til løsning på. Uavhengig av hva regjeringen foretar seg, vil det være et budsjett med kutt. Hvor store de blir, avhenger av regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer