Vaksine-glipp: - Alvorlig

En e-post fra smittevernoverlegen avslører at pasienter i Bergen ble vaksinert med en coronavaksine som hadde gått ut på dato.

BEKREFTER GLIPP: Smittevernoverlege Marit Voltersvik i Bergen bekrefter at 47 personer fikk en vaksine som var gått ut på dato. Foto: Marit Hommedal / NTB
BEKREFTER GLIPP: Smittevernoverlege Marit Voltersvik i Bergen bekrefter at 47 personer fikk en vaksine som var gått ut på dato. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): 14. februar i år sendte daværende assisterende smittevernoverlege i Bergen, Kjell Haug, en henvendelse til Legemiddelverket.

Henvendelsen gjaldt at apotek i Bergen ved en feil hadde fortsatt å vaksinere med Pfizer-vaksine i inntil sju dager etter at vaksinen var gått ut på dato. Vaksinen har en holdbarhet på 30 dager i kjøleskap.

Det viser e-posten som Dagbladet har fått innsyn i.

Henvendelsen til Haug gjaldt blant annet hvorvidt pasientene kunne ta skade av dette, og om de måtte få en tilleggsvaksine.

Dagbladet har vært i kontakt med Haug, som viser til smittevernoverlege Marit Voltersvik.

- Det er riktig at vi sendte en forespørsel til Statens legemiddelverk i februar 2022. Vi oppdaget at totalt 47 personer som var vaksinert på to ulike apotek hadde fått Comirnaty coronavaksine fra Pfizer som var gått ut på dato med inntil sju dager. Vi hadde en dialog med Statens legemiddelverk, Folkehelseinstituttet og Pfizer om dette, sier hun.

Brudd på interne rutiner

Hun forteller at de hadde oversikt over batchnummer på vaksinene det gjaldt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer