Ukrainer drept i Bergen: - Veldig trist

Det ukrainske miljøet i Bergen er i sorg etter at en kvinne på et flyktninghotell ble drept tirsdag. Faren til kvinnens barn er siktet.

En kvinne er død etter en hendelse på et hotell for ukrainske flyktninger i Bergen. Den avdøde og den siktede hadde et barn sammen. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne i 30-åra ble drept på Magic hotell i Bergen tirsdag, ifølge politiets siktelse. Den siktede mannen i slutten av 30-åra framstilles for varetektsfengsling.

Den avdøde var ukrainsk flyktning, og bodde på hotellet, som er et akuttmottak for ukrainske flyktninger.

Etter det avisa BA får opplyst, er skadene avdøde ble påført forenlig med bruk av kniv eller stikkvåpen. Overfor NTB ønsker påtaleansvarlig Are Nygård Bergh foreløpig ikke å si noe om type skader eller mulig drapsvåpen.

- Det jeg kan si, er at Vest politidistrikt foretar tekniske undersøkelser på stedet med bistand fra Kripos. Kvinnen skal obduseres torsdag, sier Bergh til NTB.

Den ukrainske forening i Bergen og Hordaland forteller at de gjør det kan for å støtte de etterlatte. Den avdøde og den siktede har et felles barn.

- Dette er en veldig trist sak, spesielt for barnet, sier Volodymyr Novosad, styreleder i foreningen, til Dagbladet.

Kontaktet politiet

Han forteller at foreningen venter på mer informasjon fra politiet.

- Vi kan ikke påvirke det som har skjedd. I mellomtida støtter vi familien og vennene hennes, sier Novosad.

Hotellet har tatt imot ukrainske flyktninger siden mars i fjor, rett etter krigsutbruddet.

Politiet opplyste tirsdag at den siktede mannen er i slutten av 30-åra og opprinnelig fra Aserbajdsjan. Mannen og kvinnen kom til Norge tidlig i år, skriver BT.

ÅSTED: En hundefører fra politiet på stedet etter at en kvinne ble tirsdag ettermiddag funnet kritisk skadd på et hotell i Bergen. Foto: Richard Halland / NTB
ÅSTED: En hundefører fra politiet på stedet etter at en kvinne ble tirsdag ettermiddag funnet kritisk skadd på et hotell i Bergen. Foto: Richard Halland / NTB Vis mer

Den ukrainske ambassaden i Oslo har vært i kontakt med politiet for mer informasjon.

- Ambassaden har kontaktet politiet i dag, skriver Natalia Novytska ved Ukrainas ambassade i en e-post til Dagbladet.

Kartlegger parforholdet

- Akkurat nå undersøker ambassaden situasjonen og tar kontakt med pårørende til den avdøde, skriver Novytska.

Den siktede mannen og den avdøde kvinnen var i et forhold, skriver BT. Barnet var et annet sted på hotellet da hendelsen skjedde. Barnevernet har overtatt omsorgen for barnet.

Mannen ble først siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble utvidet til drap da kvinnen døde av skadene. Kripos er koblet på etterforskningen.

Politiet bekrefter overfor BT at det er gjort et beslag i saken, men vil ikke kommentere et mulig drapsvåpen.

- Vi må kartlegge gjennom etterforskningen om det har vært problemer i relasjonen. Den siste tida skal mannen ha bodd på en annen adresse, sier politiadvokat Are Nygård Bergh til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer