«Rottemannen»:

Ukjent «rottemann» ryster Bergen

En anonym aktivist stikker kjepper i hjulene for kommunens rotteplaner. Han er utskjelt og anmeldt, men selv tror «rottemannen» at universet vil beskytte ham.

«Rottemannen» saboterer rottefeller og lager rottegravplasser som motsvar til Bergen kommune sine tiltak for å kvitte seg med skadedyrene. Video: Instagram @rottebyen. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet. Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det kom et skip til Bjørgvin i 1349, og det kom en «krig» til Bergen i 2023.

Rottene, som er beskyld for å ha tatt med seg pesten til Bergen og Norge på 1300-tallet, har igjen havnet på alles lepper.

For mens byens innbyggere har klaget over en rotteinvasjon, Bymiljøetaten har slått alarm, og bergenspolitikerne har krevd handling, har én ukjent mann tatt affære.

Med tagging, fellesabotasje og rottegravplasser, har den ferske aktivisten skapt overskrifter både i lokal presse og Norges største aviser. Han har fått flere prominente politikere på nakken, og er anmeldt for hærverk.

Gir rottene en stemme

Mannen, som fått kallenavnet «rottemannen», mener rottene skal få leve, og driver med det han omtaler som en blanding av aktivisme og kunst.

- Jeg mener at mine kriminelle handlinger er mye mildere enn kommunens handlinger overfor dyrene. Det mener jeg er mye mer alvorlig, sier mannen.

Dagbladet har møtt mannen, men kjenner ikke identiteten hans, da han ønsker å være anonym. Det skyldes ikke bare at han anklages for lovbrudd, men også fordi han ikke vil ta oppmerksomheten bort fra rottene. Det er de dette egentlig handler om, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer