Tomt: - Trist syn

Ingen vil ta utepilsen i regnværet i Bergen. Rui Costa ved Bjerck Restaurant & Bar følger værmeldinga nøye.

TOMME STOLER: Rui Costa håper at været bedrer seg slik at setene fylles av sultne og tørste folk. Foto: Rui Costa
TOMME STOLER: Rui Costa håper at været bedrer seg slik at setene fylles av sultne og tørste folk. Foto: Rui Costa Vis mer
Publisert

- Stakkars Vestlandet, spesielt Bergen, sa vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis til Dagbladet mandag.

De siste dagene har regnet høljet ned i vestlandshovedstaden. Da strømmer ikke folk til uteserveringene, kan Rui Costa ved Bjerck Restaurant & Bar bekrefte.

Nå står bord og stoler tomme i påvente av bedre vær.

- Det er et trist syn, men været kan vi ikke kontrollere, sier Costa, som er sjef for uteserveringen, til Bergensavisen, som omtalte saken først.

Til Dagbladet forteller han at han sjekker Yr.no fortløpende for å se om de kan åpne.

- Jeg må sjekke værmeldinga og så forberede for åpning. Da er det bare å tørke bord og stoler og åpne baren. Det er en øvelse vi må gjøre hver dag i Bergen. Om værmeldinga viser fint vær, kan vi åpne fra start, sier han.

Ifølge BA har det vært mer eller mindre regnvær i 13 av dagene i juli.

- Men sånn er det. Vi må tilpasse oss og være fleksible, sier han og ler.

Bjerck er en av sju serveringssteder som har åpnet på den nye uteserveringen på Torgallmenningen - nå kalt «Ølallmenningen» i Bergen.

Det var 1. juli at uteserveringen i hjertet av Bergen åpnet for skjenking etter et sjokkvedtak i bystyret og en heftig debatt. Nå tyder mye på at uteserveringen ikke har fått en kjempegod start.

Da Dagbladet snakket med Meteorologisk institutt tirsdag morgen, var ikke prognosene så mye bedre. Vestlandet skal få mest nedbør i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer