Tilhørere stenges ute: - Kvier seg

Etter massiv oppmerksomhet rundt den pågående overgrepssaken i Bergen, ba samtlige advokater om at tilhørere ikke lenger skal få følge saken. Som en del av argumentasjonen for dette ble sosiale medier-profilen til kjent musikkartist vist fram i retten.

MASSIV OPPMERKSOMHET: Mange har den siste uka møtt opp i Hordaland tingrett for å følge saken mot de fem tiltalte. Foto: Marit Hommedal / NTB
MASSIV OPPMERKSOMHET: Mange har den siste uka møtt opp i Hordaland tingrett for å følge saken mot de fem tiltalte. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN / OSLO (Dagbladet): - Jeg ser at aktor brenner inne med noe, sa dommer Stein Heinfjell like etter at retten ble satt i Hordaland tingrett i mandag morgen.

Han viste til at han hadde hørt om at det i helga har skjedd mye rundt den svært omtalte voldtektssaken, hvor fem menn i 20-åra står tiltalt for ulike forhold.

Aktor Benedicte Hordnes ba så om at resten av saken skal gå for lukkede dører, og begrunnet dette med hensynet til privatlivets fred.

Etter godt over en time med argumentasjon landet retten på at dørene skal lukkes under store deler av den gjenstående hovedforhandlingen. Heinfjell begrunner dette med argumentet for at vitner, tiltalte og fornærmede kan vegre seg for å forklare seg, i frykt for at dette vil spres i sosiale medier med «sjikanerende og tidvis feilaktige kommentarer».

Det vil bli vurdert åpne dører under forklaringene fra profesjonelle vitner, som politibetjenter.

Det blir gjort unntak for pressen.

- Belastende

- Det er ingen tvil om at dette er belastende for samtlige parter, inkludert vitner, sa aktor Hordnes i sin argumentasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer