Overgrepssaken i Bergen:

«Tiktok-sjokk» i retten: - Må tenke nytt

Deling og uthenging på sosiale medier har dominert den omfattende overgrepssaken i Bergen. Det kan også ha hatt en positiv effekt, mener aktor Benedicte Hordnes, som samtidig innrømmer at rettsvesenet har fått en ny prøvelse. - Vi må kanskje tenke litt nytt her, sier hun til Dagbladet.

HENGT UT: Den ene tiltalte i overgrepssaken i Bergen ble i helga på nytt hengt ut i sosiale medier, da artisten Kamelen forfulgte, navnga og filmet 25-åringen på en bensinstasjon. Foto: Skjermdump / Instagram
HENGT UT: Den ene tiltalte i overgrepssaken i Bergen ble i helga på nytt hengt ut i sosiale medier, da artisten Kamelen forfulgte, navnga og filmet 25-åringen på en bensinstasjon. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Den fornærmede kvinnen som mandag forklarte seg i retten, anmeldte først sovevoldtekten da hun oppdaget at den nå tiltalte 25 år gamle mannen også var tiltalt i en overgrepssak sammen med fire andre menn.

Dette forklarte kvinnen dagen etter at det ble klart at artisten Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent under navnet Kamelen, er anmeldt for hensynsløs atferd for å ha fulgt etter og hengt ut den tiltalte 25-åringen i sosiale medier.

Opptrinnet ble siste dråpen i begeret for partene i den pågående overgrepssaken i Hordaland tingrett. Mandag stilte samtlige forsvarere og bistandsadvokatene seg bak aktor Benedicte Hordnes´ begjæring om å lukke dører for tilhørere under resten av hovedforhandlingene.

- Uheldig

- Det er på bakgrunn av alt det som har utspilt seg i sosiale medier i forrige uke og i helga, som selvfølgelig er svært uheldig for de involverte partene, fornærmede og tiltalte, sier Hordnes til Dagbladet.

Den siste uka har det vært levert en rekke anmeldelser fra advokatene i saken, etter at navn på tiltalte - og to av de fornærmede - har blitt spredd i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.