Sprengt kapasitet: - Det er fullt

Pågangen på sykehusene i Bergen er tilbake på nivå med før pandemien, og vel så det.

OVER 100: På Haraldsplass i Bergen er belegget nå over hundre prosent. Foto: Marit Hommedal / NTB
OVER 100: På Haraldsplass i Bergen er belegget nå over hundre prosent. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke sykehus og legevakta i Bergen opplyser til Bergens Tidende at de opplever stadig at flere pasienter kommer på sykehus.

Forrige uke måtte Haukeland ifølge avisa stryke flere planlagte operasjoner for å flytte kapasitet til intensivavdelingen.

- Vi har større strøm av pasienter inn enn før pandemien, det er det ingen tvil om, sier administrerende direktør Eivind Hansen ved Haukeland til avisa.

Også på Haraldsplass er det trangt om plassen.

- Det er fullt, rett og slett. 100 prosent belegg og mer til, sier administrerende direktøe Kjerstin Fyllingen på Haraldsplass Diakonale Sykehus til avisa.

- Eldrebølge

Overlege Trond Inselseth på legevakta sier folk er sykere enn på lenge, og at det er pasienter med varierte sykdomsbilder som kommer inn.

Det er ingen som vet sikkert hvorfor det er så mange pasienter nå.

- Det kan være en opphopning etter at mange ikke gikk til legen under pandemien, at man blir lettere smittet etter å ha vært forsiktig i lang tid, men også at det er flere eldre. Vi tror eldrebølgen, som mange har snakket om lenge, har begynt å bevege seg, sier sjefen på Haraldsplass.

Det faktum at mange barn har gått to år uten noe særlig smitte, kan også bidra til de høye innleggingstallene.

- Covid-økning

I FHIs ukerapport om corona som ble publisert forrige uke, advarte de også om at det var starten på en ny covid-19-smittebølge.

- Dette er sannsynlig starten på en ny covid-19 bølge i Norge. Det er usikkert hvor stor denne bølgen vil bli, men trolig vil en vinterbølge med de variantene vi kjenner nå, ikke gi en betydelig større belastning på sykehusene enn sommerbølgen i 2022 ga, skrev FHI.

Der skriver de også at influensasesongen fortsatt ikke er i gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer