Ustabilt vær i vente over hele landet

Spår kald helg i Bergen

Temperaturer ned mot 12 grader søndag.

IKKE AKKURAT UTEPILS-VÆR: Metereologene spår en kjølig og overskyet helg i Vestland. Foto: Paul Kleiven / NTB
IKKE AKKURAT UTEPILS-VÆR: Metereologene spår en kjølig og overskyet helg i Vestland. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer

Sensommeren byr ofte på skiftende vær, med en blanding av byger og sol. De neste dagene vil preges av slikt skiftende vær over hele landet.

– Det er vanskelig å trekke de store linjene framover nå når været skifter såpass fort. Det er kanskje litt typisk vær for overgangsmåneden august, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

Etter flere fine dager på rad i vest vil det kunne bli en del nedbør på Vestlandet fra fredag.

– Det blir nok litt grått og perioder med regn gjennom helgen. Det kan bli gløtt av sol på lørdag. Men ellers vil det nok ikke bli noe varme fra sola, så temperaturene vil for eksempel i Bergen ligge på rundt 12–13 grader søndag.

I Midt-Norge vil fredagen kunne by på litt morgentåke, med enkelte regnbyger utover kvelden. Det vil bli relativt varmt, rundt 25 grader de varmeste stedene, og det vil derfor kunne komme tordenvær.

– Så synker temperaturene nesten 10 grader inn mot lørdagen, og det går mot veldig skiftende værtype, sier Moxnes.

Våt uke i øst

Østlandet har de siste dagene vært preget av styrtregn og tordenvær. Tirsdag bøttet det periodevis ned, noe som blant annet førte til at Oslo-trikkene ble stående i morgenrushet på grunn av de store vannmengdene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer