Gutt (7) mishandlet

Snur igjen: Nekter avhør

Den mishandlingssiktede faren er ennå ikke avhørt av politiet. - Saken må ferdigstilles uten dersom han fastholder standpunktet, sier politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen.

ETTERFORSKER: Politiet i Bergen etteforsker saken mot den siktede faren. Foto: Marit Hommedal / NTB
ETTERFORSKER: Politiet i Bergen etteforsker saken mot den siktede faren. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det var 7. august at en sju år gammel gutt ble funnet skadd og bundet fast til en seng i en leilighet i Bergen, ifølge Bergens Tidende.

Guttens far ble pågrepet samme dag. Han er siktet for grov barnemishandling og kroppskrenkelse, og er varetektsfengslet. Mannen nekter straffskyld.

I forbindelse med fengslingsmøtet i starten av september, opplyste forsvarer Ahmad Taha at den siktede ville la seg avhøre av politiet. Han hadde fram til da nektet.

Nå opplyser politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen at siktede har snudd igjen.

- Siktede er ikke avhørt. Han har via sin forsvarer meddelt at han ikke ønsker å forklare seg for politiet. Han har oppgitt en begrunnelse for det, men siktede/forsvarer må eventuelt uttale seg om dette, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Han understreker at politiet ønsker å få siktedes forklaring, men forklarer at siktede ikke har forklaringsplikt, og sier at saken må ferdigstilles uten dersom han fastholder standpunktet om at han ikke vil forklare seg.

- Politiet arbeider blant annet med å ferdigstille de kriminaltekniske undersøkelsene/rapportene, og vi holder på med gjennomgang av elektroniske spor, sier Dahl-Michelsen.

Politiadvokaten ønsker ikke å uttale seg om undersøkelsene så langt har styrket eller svekket mistanken mot mannen.

Dagbladet har foreløpig ikke fått svar fra forsvarer Ahmad Taha. Han har tidligere ikke ønsket å kommentere hvorfor den siktede faren ikke har ønsket å snakke med politiet. Mannen møtte heller ikke i forrige fengslingsmøte fordi pressen skulle være til stede.

Statsforvalteren i Vestland har åpnet tilsyn med barnevernstjenesten i Bergen i forbindelse med denne saken. Det er også bedt om en evaluering av om Nav gjorde nok for å avklare situasjonen til barnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer