Vill taxiferd i Bergen:

Smadret uteservering ved Torgallmenningen

Mannen i 40-åra som er pågrepet for å ha smadret en uteservering og krasjet på Torgallmenningen, hevder at feil på bilen var årsaken til hendelsen.

Grytidlig lørdag morgen 13. mai krasjet en taxi utenfor Narvesen-kiosken på Torgallmenningen i Bergen. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Grytidlig lørdag morgen krasjet en taxi utenfor Narvesen-kiosken på Torgallmenningen i Bergen.

På vei dit skal bilen ha kjørt på fortauet nedover Torggata, og regelrett smadret uteserveringen til Lille Bar.

Før taxien endte sin ferd i en benk utenfor kiosken på Torgallmenningen, meide bilen ned en stolpe og kjørte opp en flere trappetrinn.

Den pågrepne: - Noe galt med bilen

Sjåføren, en mann i 40-åra, er ført til Haukeland sykehus. Han var våken og bevisst da politiet ankom ulykkesstedet, men vil bli undersøkt på sykehuset.

STORE SKADER: Bord og stoler er knust. Foto: Politiet
STORE SKADER: Bord og stoler er knust. Foto: Politiet Vis mer

- Vi har ingen indikasjoner på eller mistanker om at dette kan ha vært ruspåvirket kjøring, men det blir uansett tatt blodprøver i saken, sier Dan Erik Johannessen, operasjonsleder i Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet har heller ingen indikasjoner på at hendelsen var en villet handling.

- Da politiet ankom stedet, hadde sjåføren kommet seg ut av bilen på egen hånd. Han hadde da en kjapp dialog med patruljen på stedet, før han ble ført videre med ambulanse. I den forbindelse uttalte mannen at det noe galt med bilen, sier Johannessen.

Mannen ble lørdag formiddag siktet for uaktsom kjøring.

Ingen skadd

Politiet har tatt beslag i det aktuelle kjøretøyet, en hvit Tesla, for å undersøke bilen.

Den første meldingen politiet fikk om hendelsen, kom klokka 04.41 lørdag morgen.

- Den gikk ut på at en drosje hadde krasjet i Narvesen-kiosken på Torgallmenningen. Da vi rykket ut, fikk vi opplysninger om at bilen hadde kommet fra Vaskerelven og deretter kjørt langs fortauene nedover Torggaten, hvor den hadde kjørt inn i en uteservering, sier operasjonsleder Johannessen.

Bilen skal ifølge vitner ha holdt relativt høy fart, men det er vanskelig å slå fast uten å gjøre undersøkelser av bilen.

Ingen ble skadd i hendelsen.

- Dette kunne gått mye verre. Man er bare prisgitt at det ikke var folk der da ferden fant sted, sa operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til BA tidligere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer