Slår alarm: - Store konsekvenser

Verneombud er bekymret og frykter store konsekvenser som følge av de økonomiske kuttene i Helse Bergen.

RAMMES: Helse Bergen må kutte mange millioner kroner. Det rammer hele distriktet, og også Haukeland sjukehus i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB
RAMMES: Helse Bergen må kutte mange millioner kroner. Det rammer hele distriktet, og også Haukeland sjukehus i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Helse Bergen styrer mot en budsjettsprekk på 220 millioner kroner, og må stramme kraftig inn. Blant det som foreslås er å spare 25 millioner fra akuttmedisinsk avdeling, skriver Bergens Tidende.

Forslaget går ut på å fjerne en ambulanse på natt i Knarvik og på Sotra. Det får vernetjenesten i akuttmedisinsk avdeling til å reagere.

- Pasientene slutter ikke å ringe selv om vi blir tatt ned. Noen må kjøre disse oppdragene. Det betyr økt press på bilene som er igjen. Det har sin risiko med tanke på hvile for de ansatte for å kjøre bilene trygt under utrykning og behandle pasientene på en trygg måte, sier ambulansearbeider og verneombud i ambulanseseksjonen nord, Trond Kirkeluten, til Dagbladet.

Det var Avisa Nordhordland som omtalte saken først.

Han viser til at det vil få konsekvenser for de ansatte i form av økt press og samtidighetskonflikter, som også vil gå utover pasientene ved at de må vente lenger på ambulanse.

- Jeg er bekymret, rett og slett, sier han.

Les alle saker fra Bergen her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.