Rusmiljøet i Bergen:

Slår alarm om psykiske plager

Kirkens Bymisjon har over tid observert en negativ utvikling blant rusavhengige i Bergen.

STORE UTFORDRINGER: Kirkens Bymisjon slår alarm om økende psykisk uhelse i Bergens tyngste rusmiljø i Vågsbunnen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
STORE UTFORDRINGER: Kirkens Bymisjon slår alarm om økende psykisk uhelse i Bergens tyngste rusmiljø i Vågsbunnen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Vi har over ei tid sett en økning i dårlig psykisk helse blant mange av dem som oppholder seg i rusmiljøet i Vågsbunnen, sier sosionom Henriette Wergeland.

Hun er en del av Kirkens Bymisjons oppsøkende team, som daglig er i kontakt med medlemmer av det tyngste rusmiljøet i Bergen, personer som til daglig oppholder seg i stor grad rundt Korskirken i Vågsbunnen i sentrum.

Sammen med sykepleier Marita Berg har de observert en negativ utvikling blant personer i dette miljøet. At stadig flere sliter med store, psykiske plager, og at det er vanskelig for denne gruppen å motta hjelp.

- Det er vanskelig nok i seg selv å ha en dårlig psykisk helse. For noen kan rusen gjøre det verre, for andre bedre. Vi ser uansett at det er utrolig vanskelig for mange å få hjelp. At en kan bli møtt med at man må bli mer rusfri før det skjer, fortsetter Wergeland.

Les flere saker fra Bergen her.

Preges av krig og uroligheter

Sykepleier Marita Berg forklarer at de begynte å legge merke til den negative utviklingen under pandemien, og at det siste årets uroligheter i verden har forsterket dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer