Nordnes Sjøbad

Skjer nesten hver natt

Ubudne nakenbadere boltrer seg på badet midt i sentrum.

NATTLIGE GJESTER: Ett av mange overvåkingsbilder Nordnes Sjøbad sitter på av nakenbaderne. Foto: Nordnes Sjøbad
NATTLIGE GJESTER: Ett av mange overvåkingsbilder Nordnes Sjøbad sitter på av nakenbaderne. Foto: Nordnes Sjøbad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordnes Sjøbad, et steinkast unna Akvariet i Bergen, er et yndet utfartssted for bergensere som ønsker å kjøle seg ned i friluft midt i sentrum - i åpningstida.

Men etter å ha gått igjennom overvåkingsvideoene har de ansatte oppdaget at badet slett ikke er så forlatt om natta som antatt:

En mengde netter har grupper av unge personer, både menn og kvinner, tatt seg inn på badet, hvor de har boltret seg - noen ganger iført badetøy, noen ganger ikke.

- Vi har hatt en lang periode da det har vært fint om natta, og vi har registrert at folk har vært inne nesten hver natt, forteller Morten Urdal, leder for drift, salg og marked ved AdO arena og Nordnes Sjøbad, til Dagbladet.

Ukjente

Hvem nakenbaderne er, vites ikke.

- Vi registrerer at enkelte går igjen på opptakene, sier Urdal.

I et Facebook-innlegg skriver badet at de har «flere og tydeligere overvåkingsfilmer og bilder av dere fra flere dager».

Urdal understreker at de unge inntrengerne ikke har utført hærverk.

- De har vært inne og kost seg, og ikke ødelagt noe. Men vi er riktignok litt redde for at bassengduken kan gå i stykker hvis noen beveger seg oppå den, sier driftslederen.

Meteorologen har en klar beskjed til værsyke nordmenn: Det er bare å droppe Syden-ferien. Video: HBO, Dagbladet TV, NTB, YR. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Urdal har vært involvert i driften siden 2018, og forteller at badet den sommeren - som også var veldig fin - hadde enkelttilfeller hvor folk tok seg inn på anlegget og «romsterte» - men altså ikke i nærheten av så stort omfang som i år.

Nå er han og resten av ledelsen bekymret - først og fremst for sikkerheten for de ubudne nattlige gjestene.

- Vi legger merke til at de blant annet har klatret opp på taket. Det er direkte farlig - ikke bare fordi de er nakne, men å ferdes på taket er generelt farlig: Det er høyt, og hvis man er våt og klatrer, kan man skli. Det er vår største bekymring, sier han.

- Så er det selvfølgelig farene ved å bade i sjøen og strømmen som fins der - i mørket, uten noen badevert som kan hjelpe hvis noe skjer.

Høye gjerder

Urdal medgir at han også ser det komiske i den regelmessige nakenbadingen, men understreker:

- Det er først og fremst sikkerhetshensynet vi er opptatt av. Skrekkscenarioet er at badeverten kommer om morgenen og finner noen skadd.

Driftslederen understreker at adgangen til Nordnes Sjøbad er bygd på tillit.

- Det er høye gjerder rundt anlegget, men dersom man vil inn, kommer man seg inn, sier han.

Så langt er det ikke aktuelt å politianmelde de nattlige nakenbesøkene. Urdal håper at Facebook-posten og den påfølgende mediedekningen vil bidra til å få en slutt på fenomenet.

- Det er ikke et poeng for oss å henge ut noen; vi ønsker først og fremst at folk tenker seg om før de gjør det igjen, sier driftslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer