Frykter for nærbutikkene:

- Situasjonen er helt uhåndterlig

Dagligvarekjedene frykter for framtida til flere nærbutikker, og mener disse kan havne utenfor regjeringens foreslåtte strømstøtte.

UHÅNDTERLIG: Strømregningene fortsetter å øke for nærbutikkene, likevel får de trolig ikke strømstøtte fra staten. Butikksjef Therese Vik ved Matkroken i Nygårdsgaten beskriver situasjonen som uhåndterlig. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
UHÅNDTERLIG: Strømregningene fortsetter å øke for nærbutikkene, likevel får de trolig ikke strømstøtte fra staten. Butikksjef Therese Vik ved Matkroken i Nygårdsgaten beskriver situasjonen som uhåndterlig. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Strømkostnadene for dagligvarebransjen har skutt i været den siste tida.

Spesielt merkbart er dette for nærbutikkene, som allerede driver med små marginer. Nå går flere butikksjefer og kjøpmenn en krevende og usikker vinter i møte, og frykter at regjeringens foreslåtte strømstøtte ikke vil treffe dem.

- Fra januar til september i 2021 hadde vi strømutgifter på rundt 39 000 kroner. I samme periode i år var utgiftene på 116 000 kroner, sier Therese Vik.

Hun er butikksjef på Matkroken i Nygårdsgaten, midt i Bergen sentrum. Den siste strømregninga hun betalte, for august, var på 40 000 kroner.

- Det er mer enn det vi betalte i strøm fra januar til september i fjor, så situasjonen er helt uhåndterlig, sier butikksjefen.

Les flere saker fra Bergen her.

- Holder pusten

Den lille nærbutikken har allerede iverksatt strømsparende tiltak, som ledlys og energieffektivt og moderne kjøleutstyr. Likevel fortsetter strømregninga å stige.

- Vi har gjort det vi kan for å spare på strømmen. Nå sitter vi litt og holder pusten mens vi venter på hva som skjer videre. Vi må se på om vi har god nok råd til å drive butikken videre, sier Vik som er ansatt i Norsk Butikkdrift, et datterselskap av Coop Norge SA.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer