Rottekaos: - Gjør alt vi kan

Rottene har inntatt Bergen sentrum. Nå kommer Bymiljøetaten med en bønn til befolkningen.

MANGE ROTTER: Det er for tiden mange synlige rotter i Bergen sentrum. De sees gjerne her ved Lille Lungegårdsvannet og Festplassen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
MANGE ROTTER: Det er for tiden mange synlige rotter i Bergen sentrum. De sees gjerne her ved Lille Lungegårdsvannet og Festplassen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det er ikke et ukjent problem med rotter i byen, men det er veldig synlig nå. Det har vært stille så lenge fordi det ikke har vært åpne restauranter, og lite folk i byen. Plutselig nå er det en kjempetilgang på mat. Men vi håper at det skal stabilisere seg litt, sier Trude Jordal, leder for utedriften i Bymiljøetaten i Bergen.

Etter at samfunnet åpnet opp igjen, er det mer mat ute i søppelkassene. Og når folk trekker ut i gatene, gjør rottene det samme. De livnærer seg på restene fra gårsdagens nattmat.

- Ikke alle er like flinke til å kaste maten i søppelkassa. Er det tilgang på mat, kommer det flere rotter, påpeker Jordal.

- Liker ikke dette

Hun forteller at Bymiljøetaten har avtale med skadedyrfirma, og at de stadig setter ut nye giftfrie rottefeller. Disse fellene har luktspor for å tiltrekke seg rottene. Men når valget står mellom en halvspist kebab og dette luktsporet, velger rottene førstnevnte.

- Når vi ser nye rotte-områder, setter vi ned nye feller. Vi liker ikke dette. Vi vil ikke ha dem springende rundt beina.

Jordal trekker også fram et annet problem, som tiltrekker seg rottene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer