Refser «vanskelige» regler: - Irritert

Drømmen om solceller på taket endte brått for borettslaget i Bergen.

VILLE TA KLIMAGREP: Da taket på bygården til Eirik Lie Reikerås måtte byttes, ønsket han å installere solceller på taket. Den drømmen måtte han imidlertid raskt gi opp. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
VILLE TA KLIMAGREP: Da taket på bygården til Eirik Lie Reikerås måtte byttes, ønsket han å installere solceller på taket. Den drømmen måtte han imidlertid raskt gi opp. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Da borettslaget i Solheimsviken måtte bytte tak i fjor vinter, bestemte de seg for at de samtidig kunne ta et klima- og energigrep.

Borettslaget ønsket seg solceller på taket, slik at de kunne forsyne seg selv med grønn energi. Det viste seg imidlertid å være mye vanskeligere enn de først hadde trodd.

- Vi måtte skifte taket den vinteren. Vi hadde ikke tid til å vente på en lang prosess, sier Eirik Lie Reikerås.

Rådet om å skrote planene

Reikerås var styreleder i borettslaget på den tida. De ønsket å legge en type solceller på taket som liknet tradisjonell takstein, og fikk et tilbud på arbeidet fra en entreprenør.

Alt lå til rette for at arbeidet kunne starte, helt til Reikerås innså at han måtte søke Bergen kommune om å få gjennomføre en fasadeendring.

Dette kan være både en dyr og langtekkelig prosess.

Da Reikerås kontaktet boligbyggelaget Vestbo med spørsmål om dette, ble han rådet om å skrote planene.

- Vemodig

Begrunnelsen var, ifølge Vestbo, at Byantikvaren i Bergen trolig ikke ville godta at borettslaget la et annet tak enn skiferstein på den 90 år gamle bygården.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.