Cruise:

Reagerer: - For mye

Cruiseturismen får «æren» for ny millioninvestering. Det får Rødt til å reagere, som mener kostnadene masseturismen fører med seg er for høye.

MYE OPPMERKSOMHET: Cruiseturismen får mye oppmerksomhet i Bergen. Nå tar Rødt igjen ordet for å redusere trafikken. Foto: Marit Hommedal / NTB
MYE OPPMERKSOMHET: Cruiseturismen får mye oppmerksomhet i Bergen. Nå tar Rødt igjen ordet for å redusere trafikken. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det er underkommunisert at masseturismen, og da også cruiseturismen, står for en betydelig slitasje på infrastrukturen i Bergen, sier bergenser og stortingsrepresentant for Rødt, Sofie Marhaug.

Hun mener turismen må begrenses, og mener det må starte med cruise.

Dette til tross for at industrien bidrar til inntekter for lokale bedrifter.

- Kostnadene er for høye

Nylig omtalte Dagbladet hvordan Fløyen AS planlegger å bruke rundt 100 millioner på å restaurere den gamle Fløirestauranten. Daglig leder Anita Nybø er tydelig på at denne investeringen ikke ville vært mulig uten cruiseturismen. Selskapet anslår at mellom 20 - 30 prosent av inntektene kommer fra nettopp fra passasjerer som kommer sjøveien.

- Jeg mener at kostnadene for samfunnet, både for kulturminneverdiene og fasilitetene i Bergen, er for høye. Det er sikkert lønnsomt for noen, men jeg synes ikke at vi som samfunn skal legge til rette for et så stort overforbruk av Bergen sentrum hver sommer på grunn av cruise, fortsetter Marhaug.

Hun frykter at årets sesong blir «spesielt ille» da den lave kronekursen gjør Norge til et enda mer attraktivt reisemål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer