Raser: - Nok er nok

Ap-topp Anne Gine Hestetun er «rasende» på vegne av elevene. Hun mener partene i lærerstreiken må komme seg til forhandlingsbordet.

OPPRØRT: Anne Gine Hestetun (Ap) er bekymret på vegne av elevene som følge av lærerstreiken, som har vart siden juni. Foto: Elias Dahlen / Bergens Tidende
OPPRØRT: Anne Gine Hestetun (Ap) er bekymret på vegne av elevene som følge av lærerstreiken, som har vart siden juni. Foto: Elias Dahlen / Bergens Tidende Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): «Jeg er rasende. Jeg er rasende for den urett elevene våre blir utsatt for. Streiken er lovlig, men desto viktigere er det å finne forhandlingsløsninger som tjener ungdommene våre. Elevene fortjener en god skolehverdag. Altfor mange elever blir offer for streik. Her i Bergen gjelder det altfor mange», skriver gruppeleder Anne Gine Hestetun i Vestland Arbeiderparti på Facebook.

Streiken har vart siden juni, og 6600 lærere er nå tatt ut i streik. Bergen er særlig rammet. Streiken har nå fått konsekvenser for alle skoler med ungdomstrinn i Bergen.

Til Dagbladet utdyper Hestetun at utgangspunktet for innlegget er at hun mener de ansvarlige partene nå må komme seg til forhandlingsbordet for å finne løsninger.

- Det går ikke å forsvare at elevene blir utsatt for det de nå blir utsatt for. Dette har vart altfor lenge. Sånn kan vi ikke ha det. Nok er nok, sier hun.

- Helt målløs

Hun mener at partene må være sitt ansvar bevisst, og at KS har et særlig ansvar.

Samtidig understreker Ap-toppen at det er en lovlig streik.

- Jeg legger meg ikke bort i forhandlingene og streiken. Men jeg snakker på vegne av elevene. De fortjener å komme tilbake. Dette får konsekvenser. Det er tap av læring, forutsigbarhet, kunnskap, framtid, utenforskap, helsemessige problemer ... Vi kan ikke sitte å se på at elevene har den hverdagen de har nå.

Hestetun reagerer også på godtgjørelsene for tillitvalgte i KS. I Facebook-innlegget har hun lagt ved en skjermdump av honorarene som utbetales. Styreleder får utbetalt 1,5 millioner kroner, mens nestlederne får 450 000 kroner.

- Jeg mistet både munn og mæle. Jeg ble helt målløs, og det skjer ikke ofte, skriver hun.

Ap-politikeren forklarer at hun trekker dette inn, fordi det handler om hvordan man disponerer de totale ressursene.

- Alt kommer fra samme pengekrukke. Mitt hjerte ligger nærmest å disponere de tilgjengelige ressursene til tjenesteytingen som kommer elevene til gode, sier hun.

Kartlegger konsekvenser

Dagbladet har vært i kontakt med KS, som ikke ønsker å kommentere saken.

KS er arbeidsgiverparten i streiken, og Utdanningsforbundet representerer de aller fleste av de streikende lærerne. Mandag møttes de hos riksmekler Mats Ruland, som sa at situasjonen er helt låst.

Mental Helse Ungdom og Elevorganisasjonen krever at regjeringen griper inn.

- Hver skole vil kartlegge konsekvensene for den enkelte elev. På bakgrunn av dette vil Bergen kommune vurdere å søke dispensasjon fra streiken for enkelte lærere for å ivareta elever med behov for et helhetlig spesialpedagogisk tilbud, sier kommunaldirektør for skole, Marius Arnason Bøe, i en oppdatering hos Bergen kommune.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer