Raser etter skjenke-ja

KrF-politiker Joel Ystebø er i sjokk etter nyheten om uteservering på Fløyen i Bergen. Umoden og vulgær, kaller han byrådets linje. - KrF overdramatiserer, svarer byråden.

FÅR UTESERVERING: Nå skal det bli uteservering her. Det reagerer KrF-politikeren på. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
FÅR UTESERVERING: Nå skal det bli uteservering her. Det reagerer KrF-politikeren på. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Pølseboden på Fløyen blir bar og får ja til 100 kvm uteservering.

- Dette var det lett å si ja til. Jeg godkjente samme dag som jeg fikk det på mitt bord, sa Per-Arne Larsen (V), byråd for finans, næring og eiendom, til Bergensavisen onsdag.

KrFs Joel Ystebø er sjokkert, og han understreker på ekte, over nyheten.

- Av og til kan man ha uenighet om størrelsen på mindre areal til uteservering eller regulering. Det byrådet gjør her er en umoden og vulgær linje, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Byens beste lekeplass blir byens nye skjenkeplass. Det er en politikk jeg er så utrolig kritisk til. At de totalt tilsidesetter hensynet til barn og barnefamilier av hensyn til voksnes interesser.

Det var BA som omtalte kritikken først.

LEKEPLASS: Det er også lekeplass på Fløyen. Nå mener Ystebø at området blir «byens beste skjenkeplass». Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
LEKEPLASS: Det er også lekeplass på Fløyen. Nå mener Ystebø at området blir «byens beste skjenkeplass». Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer

- Merkelig logikk

Næringsbyråd Per-Arne Larsen har svart på kritikken til Ystebø både i BA og hos NRK. Der har han uttalt at han mener at det ene ikke trenger å utelukke det andre.

- Det er en grunnleggende naivitet, slår Ystebø fast.

Han har forståelse for at endringer i skjenkereglementet blir debattert, men mener at man her åpner opp totalt uten å vektlegge sårbare grupper.

- Jeg skjønner ikke helt hva de har tenkt på. Det er en merkelig logikk man legger til grunn. Vi må se viktigheten av alkoholfrie soner. Det er ikke noe sært KrF-standpunkt, men noe kommunens fagfolk i sosialtjenesten er enig om. Det er ikke det at vi vil forby uteservering, men vi må ha noen rammer. Det totale frislippet vitner om at noen ikke ser de sårbare gruppene og de hensynene godt nok.

Planen er at uteserveringen skal åpne 1. april.

- Overdramatiserer

Per-Arne Larsen er i motsetning til Ystebø veldig fornøyd, og mener dette bidrar til å gjøre Bergen sentrum mer levende og attraktiv for alle.

- Vi er slett ikke bekymret for at en rettferdig og forutsigbar skjenkepolitikk ødelegger for barn og barnefamilier, sier byråden til Dagbladet.

Han utdyper:

- Vi er overbevist om at et mer levende og attraktivt sentrum og en mer liberal tilnærming til uteservering ikke innebærer en naiv tilnærming. Kinoen har skjenk, det er uteservering på både Festplassen, Torget og Bryggen, så dersom det er så problematisk at barn ser voksne med øl i glasset på uteservering må man jo ta fatt på alle sammen. Det har vi ikke tenkt til.

BLIR SKJENK: Snart kan du nyte en pils her. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
BLIR SKJENK: Snart kan du nyte en pils her. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer

Han er glad for å gi skjenkebevilling til Fløyen, og sier at han tror det blir utrolig flott.

- Jeg ser ingen ulemper med dette, og Etat for sosiale tjenester som ivaretar de sosialfaglige rådene har ingen merknader til denne saken, så igjen opplever jeg at KrF overdramatiserer. Fløyen vil fortsatt være et fantastisk sted for barn og unge, men allerede fra påske vil de altså ha en flott uteservering tilgjengelig for de som vil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer