Overgrepssaken i Bergen:

Plakater spres i Bergen: - Allerede dømt

Plakater med navn og adresse på fem overgrepstiltalte hengt opp i Bergen. - Påvirker oss ganske sterkt, sier en av de tiltalte.

SPRES I BERGEN: Plakater som dette er observert flere steder i bergensområdet. To av dem ble onsdag dokumentert i retten. Foto: Privat
SPRES I BERGEN: Plakater som dette er observert flere steder i bergensområdet. To av dem ble onsdag dokumentert i retten. Foto: Privat Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det er kjipt. Folk vet ikke helt forskjell på en tiltale og det å være dømt. Det er ganske kjipt. Det påvirker oss ganske sterkt. Blir sett uansett hvilke butikk vi går på. Vi er allerede dømt, på en måte, sier en av de tiltalte i den omfattende overgrepssaken i Bergen, til pressen.

Tirsdag fikk forsvarer Maria Hessen Jacobsen tilsendt bilder av at det på flere steder i bergensområdet er hengt opp plakater med navn og adresse på de fem tiltalte, sammen med følgende oppfordring:

«Heng de ut. Del ordet. Få disse pedofile voldtektsmennene til å måtte se seg over skuldrene resten av livet!»

Anmeldes til politiet

Forsvarer Hessen Jacobsen tok ordet i det retten ble satt onsdag, etter en drøy ukes pause i saken, for å informere om plakatene

Dette vil anmeldes til politiet, fortsetter hun.

Det er uklart hvor mange plakater det er snakk om, men ifølge Hessen Jacobsens klient, ble dette observert flere steder tirsdag. Bildene de har fått tilsendt skal være fra Askøy og Laksevåg.

- Vil bli straffet

På spørsmål fra Dagbladet om hva hun tenker om disse, svarer forsvareren at hun er usikker på om hun skal prosedere på forbudet om dobbeltstraff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer