Barnehageansatt siktet:

Pågrepet i barnehagen

Mannen er siktet for voldtekt mot et barn i en barnehage i Bergen. Mistanken ble styrket etter avhør med barnet, opplyser politiadvokat Eli Andrea Skaar.

AKTOR: Politiadvokat Eli Andrea Skaar begjærte fire uker i varetekt for den siktede mannen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
AKTOR: Politiadvokat Eli Andrea Skaar begjærte fire uker i varetekt for den siktede mannen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Politiet pågrep tirsdag en ansatt i en barnehage i Bergen. Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett torsdag formiddag.

Mannen i 30-åra er siktet for kvalifisert seksuell handling med ett av barna i barnehagen. Han erkjenner ikke straffskyld.

Politiet begjærte mannen varetektsfengslet i fire uker med brev,- besøks- og medieforbud.

Hordaland tingrett besluttet at mannen skal varetektsfengsles med brev- og besøksforbud i fire uker, med medieforbud i en uke.

Mannen er avhørt og politiet har ransaket hans bopel. Politiet jobber videre med å sikre elektroniske spor.

Politiadvokat Eli Andrea Skaar opplyser til Dagbladet at det er snakk om flere tilfeller av «kvalifisert seksuell handling», og at disse skal ha funnet sted i barnehagen. Alle tilfellene skal ha skjedd i 2022.

Politiet har startet avhør med ansatte og har planlagt avhør med ytterligere ett barn. Hun vil ikke kommentere hvor mange barn det er snakk om å avhøre.

- Det er en mulig fornærmet til i saken, sier Skaar.

Mannen ble anmeldt av en av foreldrene tirsdag forrige uke. Han ble pågrepet tirsdag denne uka, samme dag som fornærmede ble avhørt. Dette er fordi politiet må ha skjellig grunn til mistanke for å pågripe, forklarer Skaar.

- Avhøret styrket mistanken, sier hun.

Den siktede ble pågrepet i barnehagen i samråd med styreleder. Nå skal politiet sikre digitale enheter og avhøre personer av interesse.

Skaar vil ikke svare på om mannen har vært ansatt i andre barnehager eller om de undersøker hans tidligere arbeidsforhold.

Onsdag kveld hadde politiet og ledelsen i barnehagen et informasjonsmøte for foreldre og de ansatte. Politiet ønsker ikke å gå ut med navnet på barnehagen eller hvor i Bergen den ligger.

Forsvarer Ivar Abrahamsen ønsket ikke å gi noen kommentar til pressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer