Overgrepstiltalt delte bilde: - En hån

Voldektssak i Bergen skaper debatt, etter at navn på tiltalte og fornærmede spres i sosiale medier.

TILTALT: En mann i 20-årene tiltalt for overgrep, delte dette bildet på Instagram etter at navnet på ham og de andre involverte i saken ble spredd i sosiale medier. Foto: Skjemdump / Instagram
TILTALT: En mann i 20-årene tiltalt for overgrep, delte dette bildet på Instagram etter at navnet på ham og de andre involverte i saken ble spredd i sosiale medier. Foto: Skjemdump / Instagram Vis mer
Publisert

Denne uka startet en alvorlig voldtektssak i Bergen. Saken har fått massiv oppmerksomhet, særlig etter at det ble kjent at navnene på de tiltalte og fornærmede spres i sosiale medier.

Mandag ble en mann bortvist fra Hordaland tingrett, etter at han skal ha filmet på gangen utenfor og inne i selve rettslokalet mens saken pågikk. I videoen, som han seinere delte på Instagram, vises også en navneliste med de tiltaltes navn. Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld.

Tirsdag delte en av mennene, tiltalt for seksuell omgang med ei jente under seksuell lavalder, et bilde av seg selv på Instagram, med teksten «blitt tiltalt for seksual lovbrudd? Ring meg! Din lokale advokat i Bergen NÅ!».

- Et hån

Mannen sier til Bergens Tidende at han la ut bildet som en form for spøk.

Bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre reagerer på bildet.

- Når dette kommer, er det en hån mot det vi prøver å stoppe. Altså spredningen av navn på de to fornærmede klientene mine. Det bare ødelegger, sier Matre til NRK.

Seinest torsdag kveld ble saken tema i NRKs Dagsnytt 18. Der omtalte politisk redaktør i BT, Eirin Eikefjord, ukas hendelser i tingretten som «et slags Tiktok-sjokk». Hun mener det norske rettsvesenet er maktesløse i møte med den massive spredningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer