Hardangervidda:

- Ofrer ikke livet for tullinger

De er tidlig oppe og jobber på døgnet rundt. Etter å ha merket en endring i tilstandene på Hardangervidda, har de fått nok.

STENGT: Flere fjelloverganger har enten vært stengt eller hatt kolonnekjøring som følge av været denne vinteren. Her ved Leiro bom på R7 i desember da flere bilister måtte vente på neste kolonne over Hardangervidda. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
STENGT: Flere fjelloverganger har enten vært stengt eller hatt kolonnekjøring som følge av været denne vinteren. Her ved Leiro bom på R7 i desember da flere bilister måtte vente på neste kolonne over Hardangervidda. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mange av trafikantene har ingen respekt for oss som jobber på veiene. Nå er det slutt på at jeg er snill.

Det sier Bjørn Lægreid til Bergensavisen. Han har jobbet som bilberger i 28 år, og er daglig leder i Eidfjord bilberging.

Bilbergeren beskriver tilstandene på Hardangervidda som villere enn noensinne, og forteller at han aldri har stengt veien dersom det ikke er strengt nødvendig.

Den populære fjellovergangen mellom øst og vest har vært preget av dårlig vær, stenging og kolonnekjøring på nyåret.

Til avisa sier Lægreid at han heller ser veien stengt, enn de tilstandene han nå opplever når han er på jobb.

- Når bilister har det så travelt at de ikke klarer å vente i ti minutter ekstra, kan de heller takke seg selv.

Ifølge bilbergeren har flere bilister kommet i stor fart forbi ham den siste tida. Han mener det er så ille, at livet hans blir satt i fare. Ikke minst ødelegger det også for bergingsarbeidet.

- Jeg ofrer ikke livet mitt for tullinger, sier han til avisa og beskriver forholdene på veiene som atskillig mye verre de siste åra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer