Øyvind (77) fikk kreft - går 650 km

- Nytter å ikke gi opp

Øyvind Serkved Bøe (77) har vært gjennom omfattende kreftbehandling. Nå går han fra Oslo til Bergen. - Det går an å ta seg opp fra en mental katastrofe, sier han.

PÅ TUR: Øyvind Serkved Bøe skal gå fra Oslo til Bergen. Mot slutten stikker han innom Haukeland universitetssjukehus for en kaffe. Foto: Privat
PÅ TUR: Øyvind Serkved Bøe skal gå fra Oslo til Bergen. Mot slutten stikker han innom Haukeland universitetssjukehus for en kaffe. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): For halvannet år siden oppdaget 77-åringen en flekk på hodet. Dette viste seg å være plateepitelkreft.

Plateepitelkreft er en type hudkreft, hvor en spesiell type celler i det ytterste hudlaget er omdannet til ondartede celler. Disse kreftcellene vokser raskere enn normale hudceller, og de danner etter hvert en svulst i huden, ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI).

Bøe måtte gjennom flere operasjoner, utskraping og cellegift.

- Legene sjekket også lymfeknutene, og fant en hoven knute ved øret. Da måtte jeg i narkose i fem timer. Deretter ventet strålebehandling i en måned, forteller bergenseren til Dagbladet på telefon fra Vassfaret.

Går til Bergen

77-åringen har besluttet å gå fra Oslo til Bergen for å samle inn penger til Haukeland universitetssjukehus. Målet er 50 000 kroner. I en spleis skriver han følgende:

«Mange kreftpasienter blir dessverre slått helt ut. Jeg har i mitt liv vært frisk og sterk, og har gått mye på tur i skog og mark. Kreftbehandlingen var ikke lett for meg heller, og jeg ble opptatt av hva som kan gjøres gjennom trening og aktivitet for å motvirke slikt som fatigue, motløshet, utmattelse, søvnproblemer og spiseforstyrrelser».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer