Full middagsstrid:

- Norgesrekord i arroganse

Spørsmålet om hva som egentlig er en middag, har satt fyr på den politiske debatten. Det luktet frityr da MDG bestemte seg for å kaste seg på. - Halvparten av regjeringen består av Sp-politikere på den rabiate ytterste kjøttfløy, tordner MDG-topp.

DAGENS MIDDAG: Thor Haakon Bakke (MDG) har tidligere fråtset i alt av kjøtt, innrømmer han. Nå har han byttet ut marsvinet, alpakkaen og krokodille med en burger som smaker kjøtt men ikke er kjøtt. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
DAGENS MIDDAG: Thor Haakon Bakke (MDG) har tidligere fråtset i alt av kjøtt, innrømmer han. Nå har han byttet ut marsvinet, alpakkaen og krokodille med en burger som smaker kjøtt men ikke er kjøtt. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Ifølge Senterpartiet har jeg ikke spist middag på tre år, sier MDG-topp Thor Haakon Bakke.

Han fikk «kaninforet» i halsen da han nylig leste det han omtaler som «fullstendig overtenning» fra landbruk- og matminister Sandra Borch (Sp) i Dagbladet:

- Middag uten kjøtt? Da er det ikke middag, sa matministeren da hun tok med seg parlamentarisk nestleder Geir Pollestad og Dagbladet på en blodig biffmiddag i Trondheim i forrige uke.

- Ekte jåleri

I Bergen må Dagbladet imidlertid nøye seg med en invitasjon til å spise junkfood, vegansk junkfood, med en tidligere klima- og miljøbyråd fra MDG.

- De setter norgesrekord i arroganse. Vedum, Borch og Pollestad sitter på en trone av kjøtt og flesk og peker ned på andre, og forteller hva som er greit og ikke. Det synes jeg er unødvendig, sier Bakke mens han venter på å få servert den helt kjøttfrie burgeren han nettopp har bestilt.

Bakgrunnen for det allerede mye omtalte besøket på To rom og kjøkken i Midtbyen, var at de to Sp-toppene gikk hardt ut mot forslaget om å innføre CO₂-avgift på kjøtt. De mener det må være opp til den enkelte hva de vil spise, og omtalte kjøttfri mandag som jåleri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer