Nekter el-biler om bord

Havila Kystruten har besluttet at el-, hybrid- og hydrogenkjøretøy ikke lenger vil kunne reise med deres skuter.

El- og hybridbiler vil ikke lenger kunne reise med Havila Kystruten Foto: Havila Kystruten
El- og hybridbiler vil ikke lenger kunne reise med Havila Kystruten Foto: Havila Kystruten Vis mer
Publisert

Havila Kystruten har besluttet at bare fossildrevne biler vil kunne fraktes om bord selskapets skip. Det betyr at verken el-, hybrid- eller hydrogenbiler vil kunne reise med Kystruten.

- Dette er en ren sikkerhetsvurdering, og konklusjonen av risikoanalysen viser at en eventuell brann i fossile kjøretøy vil kunne håndteres av systemene og mannskapet vi har om bord, forklarer administrerende direktør Bent Martini.

- Tar sikkerheten på alvor

I en pressemelding forteller selskapet at en ekstern risikovurdering konstaterte at mannskapet på skipene ikke vil kunne slokke en eventuell brann på batteridrevne kjøretøy.

- En eventuell brann i el-, hybrid- eller hydrogenbiler vil kreve ekstern redningsinnsats og vil kunne sette mennesker om bord og skipene i fare. Vi tar sikkerheten på alvor, og dette er naturligvis en risiko vi ikke under noen omstendighet er villige til å ta.

Risikoanalyse ble utført av Proactima AS.

Martini forteller at Havila Kystruten vil jobbe videre med å finne gode løsninger som kan minimere risikoen ved transport av el- og hybriddrevne kjøretøy i framtida.

Færre på- og avkjøringer

Selskapet vil også redusere antall havner der de vil utføre om bord- og ilandkjøringer.

Dette betyr at fossile kjøretøy bare kan kjøre av og på skutene i Bergen og Kirkenes. Det gjøres unntak for servicekjøretøy og utrykningskjøretøy. Selskapet forteller dette er på grunn av begrenset kapasitet på skipene.

- Det er begrenset kapasitet til kjøretøy om bord, på bakgrunn av behovet for plass i lasterommet til kontraktsfestet frakt av annen last. Testing i løpet av det siste året viser også at vi opplever utfordringer i enkelte havner basert på variasjoner i tidevannet. Vi ønsker ikke å risikere skader på verken kjøretøy eller skip ved håndtering av private kjøretøy, forklarer Martini.

- Vi er fullstendig klar over at det er en viss forventning, spesielt fra kystsamfunnet, at skip langs kystruten skal bistå med transport av private motorkjøretøy mellom havner. Samtidig er det ikke et krav i avtalen med Samferdselsdepartementet at skip på kystruten skal frakte privatbiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer