MDG:

- Motarbeides av staten

Bergens «største nepe», Thor Haakon Bakke, gråt på motorveien i sommer. MDG-byråden ser på statens transportpolitikk som en trussel mot Bergen, og frykter at byen kan bli «kjip» etter neste års lokalvalg.

MOTARBEIDES: Statens tranportpolitikk er den største trusselen mot at Bergen skal bli en bedre by, mener MDG-byråd Thor Haakon Bakke. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
MOTARBEIDES: Statens tranportpolitikk er den største trusselen mot at Bergen skal bli en bedre by, mener MDG-byråd Thor Haakon Bakke. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Et håpløst utgangspunkt.

Slik beskriver klima- miljø og byutviklingsbyråd Thor Haakon Bakke (MDG) utgangspunktet han og Bergen har hatt for å utvikle byen til det bedre.

- I tiår etter tiår har man spredt rundt seg med motorveier og bygget en enormt bilbasert by. Og nå jobber man med å snu det. Det har vært en liten katastrofe for klima, for naturmangfoldet, for luftkvaliteten og en menneskevennlig byutvikling, sier Bakke til Dagbladet, og legger til:

- Det er det verste med Bergen. Eller, det var i hvert fall det verste. Så er utfordringen at den gode byutviklingen ikke reverseres. Mer bybane er det viktigste for å få til dette.

Overraskende motvilje

Den frittalende bergenseren hadde aldri vært politiker før han i 2019 gikk inn i byrådet. Det som har overrasket ham mest, og som fortsatt overrasker ham, er at så mange «er mot ting som er bra».

- Det overrasker meg over hvor mye av jobben min som består av å måtte forklare hvorfor bra ting er bra.

Det som er bra, mener Bakke, er en klima- miljø og menneskevennlig by. Selv mener han at han, byrådet og MDG har gjort mye siden 2015 for å oppnå dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer