Gutt (7) mishandlet

- Mistanken er styrket

Politet sier at mistanken mot den mishandlingssiktede faren er styrket. Nå har han snudd, og vil likevel la seg avhøre.

POLITIADVOKAT: Sven Arne Dahl-Michelsen sier at mistanken mot faren er styrket. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Sven Arne Dahl-Michelsen sier at mistanken mot faren er styrket. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Tirsdag var det nytt fengslingsmøte i saken der en far er siktet for å ha mishandlet sønnen (7) i Bergen. Politiet begjærte mannen varetektsfengslet i fire nye uker.

Politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen sa i rettsmøtet at den fornærmede gutten nå er avhørt og at mistankegrunnlaget er styrket.

Den siktede har så langt ikke ønsket å la seg avhøre av politiet. Nå sier forsvarer Ahmad Taha at han har snudd.

- Han vil la seg avhøre seinere i dag, sier forsvareren til Dagbladet.

FORSVARER: Ahmad Taha forsvarer den mishandlingssiktede faren. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
FORSVARER: Ahmad Taha forsvarer den mishandlingssiktede faren. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer

Han vil ikke kommentere årsaken til at han nå vil snakke med politiet, eller hvorfor han ikke har ønsket å snakke tidligere.

Ifølge Bergens Tidende ble gutten funnet skadd og bundet fast til en seng i en leilighet i Bergen samme dag som faren ble pågrepet. Politiet rykket ut til leiligheten etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra barnevernet.

Faren er siktet for grov barnemishandling og kroppskrenkelse. Han nekter straffskyld, og møtte ikke i fengslingsmøtet. Årsaken er at pressen var til stede. Forsvareren begjærte klienten løslatt og mener at meldeplikt er tilstrekkelig.

BISTANDSADVOKAT: May Britt Løvik er bistandsadvokat for den sju år gamle gutten. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: May Britt Løvik er bistandsadvokat for den sju år gamle gutten. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer

- Saken er svært alvorlig. Det er grov mishandling han er siktet for, som allerede er framkommet. Som barnets bistandsadvokat mener jeg det vil være støtende med en løslatelse, det vil stride mot den allmenne rettsfølelse, sier bistandsadvokat May Britt Løvik til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer