Må stenge: - Gikk ikke mer

Næringslivet slår alarm som følge av økte kostnader. Nå må Beauty Brow Bar i Bergen stenge dørene.

STENGT: Beauty Brow Bar har nå slukket lyset og låst dørene. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
STENGT: Beauty Brow Bar har nå slukket lyset og låst dørene. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): De to gründerne Diane Nilsen og Charlotte Storøy ble permittert under den første coronabølgen, men øynet håp da samfunnet åpnet opp igjen.

De startet for seg selv, og 15. juni 2020 åpnet de øyenbrynssalongen Beauty Brow Bar på Strandkaien i Bergen. Da Bergensavisen skrev om salongen sommeren 2020, hadde bedriften rukket å bli en stor suksess.

Så kom det nye coronarestriksjoner. Men de kom seg gjennom den tunge perioden. Nå har krisen rammet på nytt. Denne gangen gikk det ikke.

Salongen har begjært oppbud, som betyr at de slår seg selv konkurs.

Det var BA som omtalte saken først.

Bransjen har slått alarm og frykter massepermitteringer og konkursras som følge av økte kostnader.

Stor nedgang

- Det er kjipt. Vi har slitt med et underskudd etter pandemien, da folk måtte holde seg hjemme. Vi har levd fra måned til måned, men så gikk det ikke mer. Vi har sett en stor nedgang i antall kunder siden høsten, sier Diane Nilsen til Dagbladet.

Hun beskriver første halvdel av året som «veldig godt», men så skjedde det noe. Da januar kom, forsto de at det gikk mot slutten.

Salongen er avhengig av faste kunder som kommer jevnlig. Nå har Nilsen sett at kundene er mer forsiktige med økonomien. De kommer ikke fast, men heller om det er spesielle anledninger.

- Det er tilbakemeldingen fra kundene. At de må spare som følge av strømprisene. Så vi har vært klar over at det gikk denne veien. Det var ikke et sjokk, sier hun.

- Hva skjer nå?

- Det er et stressmoment. Hvordan skal jeg få endene til å møtes nå som jeg er arbeidsledig. Jeg er optimistisk. Jeg vil forsette å drive med dette, og skal prøve å finne et mindre sted med færre utgifter for å starte opp på nytt.

Roper varsko

Onsdag slo Merethe Solberg i Fellesforbundet alarm om situasjonen.

- Strømregninger dobles og firedobles. Flere vurderer kortere arbeidstid. De kan måtte risikere å kutte antall dager i uka de har åpent. Det blir mindre arbeid for ansatte, som betyr mindre penger i en allerede tøff periode. Folk er kjempefortvilet. De har ikke råd til mat. Det er en forferdelig situasjon folk står i nå, sa hun.

Solberg viste til at mange fortsatt har slitt med et etterslep fra pandemien.

- Når krisen nå kommer, har de ikke hentet seg inn igjen økonomisk. Det gjelder både medlemmer og bedrifter. Det er ikke vår bransje som hele tida skal betale den høyeste prisen, sa Solberg.

Tirsdag kom NHO Reiselivs medlemsundersøkelse for januar, som viste at bransjen er bekymret for januar, februar og mars. Årsaken er høye energikostnader.

- For mange er kostnaden uholdbar. Det hjelper ikke med godt besøk og godt salg når kostnadene øker så mye. For mange er det ikke mulig å dytte den kostnaden over på en vanlig forbruker. Folk betaler ikke 500 kroner for en burger, for å si det flåsete. Det er den store utfordringen nå, sa direktør Anders Nyland i Visit Bergen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer