Lokker med betaling: - Barnslig

Bergen gir gavekort til studenter som melder flytting til kommunen. Det får Ullensvang-ordføreren til å yppe til krig. Han kaller tiltaket «komisk og barnslig».

VIL BETALE: Bergen kommune betaler studenter for å melde flytting. Til nå har 200 registrert seg. Foto: Shad Madian / Dagbladet
VIL BETALE: Bergen kommune betaler studenter for å melde flytting. Til nå har 200 registrert seg. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Bergen kommune lokker studenter med gavekort på 2000 kroner for å melde flytting til kommunen. Gavekortet kan brukes på flere kjøpesentre, restauranter og til kulturopplevelser i Bergen.

Det har fått ordfører Roald Aga Haug i Ullensvang kommune til å reagere. Han uttalte seg først til NRK Nyhetsmorgen.

- Jeg tror de har en kulturbyråd som er litt for mye bergenser, kanskje, sier han til Dagbladet.

Han legger til:

- Jeg synes det er litt komisk. Jeg var ikke klar over at de sleit sånn med folketallet i Bergen. Bergen bør få tilflytting på grunn av attraktivitet, ikke ved å utfordre alle kommuner som har studenter i Bergen. De trenger ikke offensivt å få folk til å bytte adresse. Det er både komisk og litt barnslig. Jeg trodde de hadde høyere selvtillit og mer tro på egen by enn at de trengte dette.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle sakene her.

Vurderer eget gavekort

Ordføreren vurderer nå mottiltak - å tilby studentene enten en tilsvarende eller enda høyere sum for å melde flytting til distriktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer