Gruppevoldtektssaken i Bergen:

Krever strafferabatt: - Helt uakseptabelt

Forsvareren til en av de tiltalte i gruppevoldtektssaken i Bergen, reagerer kraftig på aktors framstilling av de tiltalte. Hun krever også strafferabatt som følge av omtalen i sosiale medier, dersom klienten hennes ikke frikjennes.

KREVER STRAFFERABATT: En av forsvarerne i gruppevoldtektssaken i Bergen, ber om betydelig strafferabatt dersom hennes klient ikke frikjennes. Dette begrunnes med den massive uthengingen av de tiltalte i sosiale medier. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
KREVER STRAFFERABATT: En av forsvarerne i gruppevoldtektssaken i Bergen, ber om betydelig strafferabatt dersom hennes klient ikke frikjennes. Dette begrunnes med den massive uthengingen av de tiltalte i sosiale medier. Foto: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Min klient kjører en 14 år gammel bil. Han skiller seg også fra de andre på flere punkter. De skiller seg fra hverandre alle sammen, sier advokat Maria Hessen Jacobsens i sin sluttprosedyre.

Hun representerer en av de tre som er tiltalt for en gruppevoldtekt i Bergen i 2021. Hun mener klienten hennes, 24-åringen, bør frikjennes.

Tidligere fredag ba Aktor Benedicte Hordnes om fem års ubetinget fengsel for alle de tre tiltalte. Hun ser ingen grunn til å skille de tiltalte fra hverandre her.

- Helt uakseptabelt

Saken har fått massiv oppmerksomhet.

Forsvarerne i saken har vist til at det foregår en slags parallell rettssak utenfor rettssalen, i sosiale medier. Her har navn på de tiltalte og to av de tre fornærmede blitt spredd. Flere av disse forholdene er anmeldt.

De tiltalte har forklart at de helt siden navnene deres ble gjort kjent i et kommentarfelt på nettstedet Document.no i november i fjor, har mottatt trusler og hatmeldinger. En forteller om skadeverk på bilen sin, og hevder at livet hans er ødelagt som følge av forhåndsdømmingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.