Budsjett Bergen 2023:

Krever millioner fra staten

Byrådet i Bergen forventer å få 130 millioner fra staten for å bøte på den skyhøye strømregningen. - Vi er helt avhengig av de pengene, sier finansbyråden.

KAN KOMME KUTT: Dersom Bergen kommune ikke får over 100 millioner i strømstøtte fra staten, kan det bety store kutt i Bergen, forteller finansbyråden. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
KAN KOMME KUTT: Dersom Bergen kommune ikke får over 100 millioner i strømstøtte fra staten, kan det bety store kutt i Bergen, forteller finansbyråden. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Byrådet i Bergen la i dag fram et budsjettforslag sterkt preget av en trang økonomi. Økte materialkostnader, en høy rente og skyhøye strømpriser får skylden for at byrådet må utsette og fjerne en rekke investeringsprosjekter.

- Jeg vil peke på de sakene Dagbladet har skrevet tidligere, som tydeliggjorde utfordringene vi har på strøm. Det er klart at strømutgiftene har preget oss i veldig stor grad i arbeidet med budsjettforslaget, sier finansbyråd Per-Arne Larsen (V) til Dagbladet.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, venter kommunen at utgiftene til strøm vil øke fra rundt 100 millioner til over 600 millioner kroner i 2023.

Frykter nedadgående spiral

Dermed øker altså kostnadene med rundt en halv milliard kroner.

- Det er veldig, veldig mye. Det er to ganger vårt vanlige driftsresultat, og det påvirker det handlingsrommet vårt. Og når byggene vi vil bygge blir dyrere, og renten på lånene blir høyere, så er faren at vi går inn i en nedadgående spiral. Vi måtte stoppe den nå, hvis ikke kunne vi ikke stoppet den nest år, eller året etter. Det hadde vi ikke klart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer