Klar oppfordring

Politiet i Bergen tar grep for å unngå fjorårets fyllekaos på 17. mai.

ØNSKER EN LITT ROLIGERE FEST: Politi og politikere i Bergen ønsker å unngå fjorårets kaostilstander. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
ØNSKER EN LITT ROLIGERE FEST: Politi og politikere i Bergen ønsker å unngå fjorårets kaostilstander. Foto: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Fjorårets 17. mai-feiring i Bergen var preget av fyll og slåssing.

- Folk syns det var ubehagelig å ha barn i sentrum etter klokka 14, sa seksjonsleder Ole Bjørn Sveen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende i fjor.

Stasjonssjef Lars Morten Lothe ved Bergen sentrum politistasjon har tidligere opplyst overfor BT at politiet planlegger økt tilstedeværelse på nasjonaldagen.

Han sier til Dagbladet at bakgrunnen er fjorårets fyllekaos.

- Om vi klarer å unngå det, er ikke bare opp til oss. Vi håper å slippe mye fyll på dagtid, men det er vanskelig å garantere det. Det er snakk om lovlige rusmidler. Vi prøver å påvirke og veilede, så må folk bestemme om det er barnas dag eller om det skal være fyll og fanteri, sier han.

Ny trend

Politiet har sett en tydelig endring de siste åra. Før var den store festen natt til 17. mai, mens det nå er fest på dagen på 17. mai og utover kvelden.

Derfor flytter politiet nå flere patruljer til å jobbe i dette tidsrommet.

- Det er en endring vi må forholde oss til, sier politisjefen.

Dagbladet har tidligere skrevet at Bergen åpner kranene en time tidligere enn vanlig på 17. mai, det vil si klokka 07, noe som har fått KrF-politiker Joel Ystebø til å reagere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer