Christine Meyer (H):

Klar for nye stormer

Fem år etter nederlaget i SSB-saken, er Christine Meyer klar for nye utfordringer. Neste høst kan hun bli Bergens nye byrådsleder. – Jeg har vist at jeg står gjennom en storm.

KAN BLI BYRÅDSLEDER: NHH-professor og tidligere SSB-sjef Christine Meyer er Høyres byrådslederkandidat i Bergen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
KAN BLI BYRÅDSLEDER: NHH-professor og tidligere SSB-sjef Christine Meyer er Høyres byrådslederkandidat i Bergen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det kom som en overraskelse på flere, da nåværende NHH-professor Christine Meyer tidligere i år stilte seg til disposisjon for Høyres nominasjonskomité.

Hun var nå klar for å ta det siste steget, og stille til valg som Høyres byrådslederkandidat i Bergen.

Nominasjonskomiteen var delt mellom Meyer og tidligere bystyregruppeleder, Harald Victor Hove. Verken komitéleder og tidligere ordfører Trude Drevland, tidligere justisminister Monica Mæland eller tidligere ordfører Herman Friele, støttet NHH-professoren.

Likevel endte Meyer opp med å trekke det lengste strået, og kom seirende ut av nominasjonskampen.

– Jeg har et hjerte for Bergen, og et veldig sterkt engasjement. Jeg har også ei fortid som byråd. Det, særlig tiden som helsebyråd, er kanskje noe av det mest givende jeg har gjort, sier Meyer.

Får spørsmål om fortida

Dagbladet møter Meyer på hennes nåværende kontor, på Norges Handelshøyskole. Hun returnerte til skolen hun selv var student ved, etter at hun i 2017 valgte å takke for seg som SSB-direktør.

I snart fem år har hun levd et tilsynelatende rolig liv som professor i strategi og ledelse. Det er i ferd med å endre seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer