Kamelen nekter å forklare seg

Etterforskes for å ha hengt ut voldtektstiltalt mann.

ANMELDT: Kamelen, eller Marcus Mosele. Foto: Goodtime Productions
ANMELDT: Kamelen, eller Marcus Mosele. Foto: Goodtime Productions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Artist Kamelen, eller Marcus Mosele, vil ikke samarbeide med politiet etter at han er anmeldt for å henge ut en voldtektstiltalt mann på sosiale medier.

- Vi har vært i kontakt med mistenkte, som har gitt beskjed om at han ikke ønsker å forklare seg i forbindelse med saken, opplyser Kine Herland, politiadvokat i Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Risikerer fengsel

Den fornærmede mannen i 20-åra er i overgrepssaken tiltalt for å ha forgrepet seg på en kvinne som sov, og for å ha hatt seksuell omgang med ei mindreårig jente. På en video Kamelen har postet, forfølger han mannen gjennom en bensinstasjon mens han håner ham.

En norsk artist er nå anmeldt etter å ha lagt ut denne videoen lørdag 13. mai. Video: privat. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

- Vi har foreløpig ikke avhørt andre enn fornærmede, men vurderer fortløpende flere etterforskningsskritt, og vil være klare med en avgjørelse i saken snart, forteller politiadvokat Herland.

Hun opplyser at den aktuelle straffelovsparagrafen er 266, om hensynsløs atferd, som har en strafferamme på to års fengsel.

- Vi ser alvorlig på dette, sier Herland.

Politiadvokaten forteller at det var den fornærmede mannen selv som ringte til politiet og anmeldte artisten i helga.

Taus

Kamelen er tidligere dømt for vold. Politiadvokaten avviser at dette har noe å si i vurderingen av denne saken.

- Denne saken vil bli vurdert som alle andre, sier hun.

Kamelens advokat Jørgen Riple sitter i retten i en annen sak, og meddeler til Dagbladet at han ikke har anledning til å kommentere klientens holdning til etterforskningen nå.

Dagbladet har også forsøkt å få tak i Kamelen selv og hans manager Leo Ajkic, uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer