Innfører strømtiltak: - Barna frøs

Universitetet i Bergen tar omfattende strømgrep. Først ble svømmebassengene rammet. Nå settes innetemperaturen ned til 20 grader.

BLE FOR KALDT: Universitetet i Bergen satte ned temperaturen i svømmebassenget som ligger i Studentsenteret på Nygårshøyden i Bergen. Foto: Roger Hardy / Samfoto / NTB
BLE FOR KALDT: Universitetet i Bergen satte ned temperaturen i svømmebassenget som ligger i Studentsenteret på Nygårshøyden i Bergen. Foto: Roger Hardy / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Universitetet i Bergen (UiB) har satt i verk flere tiltak for å spare på strømmen. Temperaturen på svømmebassenget på Studentsenteret er satt ned fra 28 til 26 grader.

Det ble for kaldt for de aller minste.

Det var Bergensavisen som omtalte saken først.

Over 50 barn går nå glipp av de resterende svømmetimene. Direktør Bård Johansen for Sammen Trening har tidligere uttalt til BA at foreldrene får tilbakebetalt alt de har betalt.

Han kaller det hele «sterkt beklagelig».

- Vi prøvde å gjennomføre kurs med lavere temperaturer, men det ble for kaldt for de små. Barna frøs. Vi håper å komme sterkere tilbake når tiden er moden for det, sier han til Dagbladet.

- Heftig

Han har forståelse for at det var nødvendig å ta grep mot de høye strømprisene.

- Jeg har forståelse for at strømmen er sinnssyk dyr nå. Det er rett og slett heftig, sier han.

Han har ikke fått noen tilbakemeldinger på tiltaket. Han tror de fleste har forståelse for hvordan strømsituasjonen er nå.

Overingeniør Steinar Sundberg på Eiendomsavdelingen til UiB forklarer at én grad ned tilsvarer fem prosent i varmekostnader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer