- Helt kaos

Bybanetraseen skapte trøbbel for 17. mai-prosesjonen på Nesttun. 17. mai-generalen i Fana måtte selv trå til som trafikkvakt.

TRØBBEL: I Bergen oppstod det trøbbel på flere kanter 17. mai. Her fra hoveprosesjonen på Bryggen. Illustrasjonsfoto: Paul S. Amundsen / NTB
TRØBBEL: I Bergen oppstod det trøbbel på flere kanter 17. mai. Her fra hoveprosesjonen på Bryggen. Illustrasjonsfoto: Paul S. Amundsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var flere utfordringer i Bergen 17. mai. Byen mellom de sju fjell kom skeivt ut fra start:

Allerede da de 21 saluttene skulle fyres av ved Skansen klokka 07.00 onsdag morgen, gikk det nemlig galt. Etter tre skudd var det bom stopp.

«Trist» og «skuffende» sa saluttkommandør Christine Hauge Kristoffersen til Bergensavisen - som omtaler det som en «skandalesalutt».

Seinere på dagen oppstod det fullt kaos på Nesttun i Fana.

Bybanetrøbbel

Det melder samme avis, Bergensavisen, som også forklarer årsaken.

Utfordringene har sammenheng med byggingen av Bybanen. I starten var det anleggsarbeidet som skapte trøbbel. I ettertid har det vært selve Bybanen som har vært problemet.

I fjor hadde banen en times stopp for å gi plass til festen, men i år godtok ikke transportselskapet Skyss denne løsningen. I stedet varslet de at 17. mai-festen måtte tilpasse seg Bybanen.

Til tross for flere tilpasninger som å legge prosesjonen en annen vei mot Nesttun, og sånn sett unngå bybanesporet, oppstod det kaos.

Det forteller 17. mai-general i Fana, Eivind H. Hermansen til Bergensavisen. Han anslår at arrangementet på Nesttun pleier å samle 10-15 000 mennesker, og har i forkant vært spent på hvordan dette vil gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer