Mann (27) savnet fra uoffisiell festival

Helikopter satt inn

Store ressurser i sving i utkanten av Bergen.

LANDLIG: Frotveit er et landlig turområde i Fana. Foto: Google Street View
LANDLIG: Frotveit er et landlig turområde i Fana. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet opplyser i 14.20-tida at leteaksjonen er avblåst. Årsaken er opplysninger om at den savnede mannen skal ha reist fra Bergen med kollektivtransport søndag.

Letingen pågår tirsdag for fullt etter en 27-årig mann som er savnet fra en ifølge politiet uoffisiell festival på Frotveit i utkanten av Bergen.

I en pressemelding sendt ut i 11.20-tida oppgir politiet mannens identitet.

Fra før har politiet fortalt at de leter med drone og politiets hundepatrulje samt frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder.

- Nå kommer Sivilforsvaret inn for å yte bistand, og et redningshelikopter vil bli satt inn etter hvert, opplyser Tom Øyvind Johannessen, operasjonsleder i Vest politidistrikt, til Dagbladet i 10.30-tida.

Kupert skogsterreng

De frivillige organisasjonene har begynt å slippe opp for mannskap, som må hvile før de eventuelt settes inn igjen, forteller han videre.

Politiet har «ingen holdepunkter» for hvor den savnede kan befinne seg i terrenget, som huser en rekke grusveier og stier i kupert skogsterreng.

- Utgangspunktet er teltet hans på festivalområdet, forteller operasjonslederen.

ALTERNATIVT TILSNITT: Festivalen The Western Edge / Westland hadde fokus på vikingkultur, spirituelitet og økologi. Plakat: The Western Edge / Westland
ALTERNATIVT TILSNITT: Festivalen The Western Edge / Westland hadde fokus på vikingkultur, spirituelitet og økologi. Plakat: The Western Edge / Westland Vis mer

Festivalens talsmann Christian Westblikk opplyser at arrangørene selv har engasjert seg i leteaksjonen.

- Vi bistår politiet og letemannskapene på alle måter vi kan, og leter selv i området rundt nå. Utover dette har vi ingen kommentar, uttaler Westblikk til Dagbladet.

Nakenklager

Mye er blitt skrevet om festivalen, The Western Edge / Westland, som har fokus på vikingkultur, spiritualitet og økologi. Naboer klaget i helga over høy musikk og at deltakere fløy rundt nakne på området, hvor politiet ble møtt av en mann i vikingkostyme, ifølge en pressemelding fra i natt. Natt til mandag påtraff imidlertid politiet bare påkledde deltakere.

Den savnede er tysk statsborger som har bodd i Norge i en årrekke, men ikke i Bergens-området.

Teltet hans ble mandag funnet tomt, men med hans personlige eiendeler, blant annet lommebok og mobil. Politiet mistenker ikke noe kriminelt, men tror han kan ha inntatt rusmidler og «havnet i en tilstand der han kan ha gått seg vill eller på annet vis kommet til skade».

Mannens pårørende er orientert om at han er savnet.

Ikke tillatelse

Operasjonsleder Johannessen er klar på at arrangørene på forhånd ikke har søkt om tillatelse til å avholde festivalen, som varte i fire dager.

- Ligger det an til et strafferettslig etterspill?

- Det er ikke endelig vurdert. Men det framstår som et arrangement som er åpent for allmennheten, med inngangspenger. Vi har dialog med arrangørene.

- Lettet

Festivalens talsmann Christian Westblikk sier at han er lettet da det blir klart at leteaksjonen er avblåst.

- Det er godt å kunne legge bak seg dette, og gå tilbake til å feire et meget vellykket arrangement med veldig mye positive tilbakemeldinger. Vi vil gjerne takke alle etater som har vært med å bidra - politi og redningstjeneste har gjort en fantastisk jobb.

Festivalen vil nå «gå gjennom og forbedre» systemene sine, opplyser han.

- Vi tar sikkerheten til våre gjester meget alvorlig.

Han sier at arrangørene heretter vil vurdere å melde fra til kommunen, slik at de er informert på forhånd.

- Selv om vi altså er godt innenfor lovverket i forhold til å arrangere privat arrangement på privat grunn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer