Parkeringshus-drapet

- Han var nådeløs

Enka forteller om de dramatiske minuttene inne i parkeringshuset på Vestkanten kjøpesenter. Den tiltalte sønnen hadde forut for drapet på faren, reagert på en «horesønn»-kommentar.

TATT FRAM KNIVEN: Dette overvåkingsbildet viser sekundene før drapet i parkeringshuset. Her har den tiltalte mannen tatt fram kniven for å gå til angrep. Foto: Politiet
TATT FRAM KNIVEN: Dette overvåkingsbildet viser sekundene før drapet i parkeringshuset. Her har den tiltalte mannen tatt fram kniven for å gå til angrep. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Mandag startet rettssaken mot mannen (35) som gikk til knivangrep på sin far og hans kone i parkeringshuset til kjøpesenteret Vestkanten utenfor Bergen sentrum i mars i fjor.

Foran forskrekkede kunder, knivstakk han faren gjentatte ganger i hodet, halsen og kroppen, og sparket ham mens han lå på bakken, ifølge tiltalen. Kvinnen ble også sparket i hodet og andre steder på kroppen, og ble stukket med kniv i hånda.

Faren (59) døde av knivstikkene han ble påført, mens stemora slapp unna med lettere fysiske skader.

Tiltalte er iført svart dressbukse og svart skjorte-, og slips, og står oppreist mens tiltalen mot ham leses opp i Hordaland tingrett. Den fornærmede kvinnen gråter høylytt i retten.

Reagerte på «horesønn»-kommentar

Mannen sier «ja» til spørsmålet om straffskyld for drapet, men nekter straffskyld for kroppsskaden mot stemora. Han erkjenner de faktiske forhold, ifølge forsvarer Marius Wesenberg, men mener at skadene på kvinnen ikke ble påført med forsett.

Stemora forteller i retten at stesønnen skal ha reagert da faren omtalte en kompis av ham for «horesønn» under en telefonsamtale som fant sted cirka ei uke før drapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.