Han er ny MDG-leder

Arild Hermstad overtar som MDG-partileder og ønsker seg rollen på permanent basis.

BLIR MGD-TOPP: Arild Hermstad. Foto: Terje Pedersen / NTB
BLIR MGD-TOPP: Arild Hermstad. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Nestleder Arild Hermstad sier han stiller seg til disposisjon for å bli ny MDG-leder. Mandag tar han midlertidig over vervet etter Une Bastholm.

Hermstad satt som nasjonal talsperson for MDG sammen med Bastholm i perioden 2018–2020. Da partiet på landsmøtet i 2020 gikk bort fra modellen med to talspersoner, ble Hermstad valg inn som nestleder.

Hermstad roste og takket Bastholm for innsatsen hun har lagt ned gjennom seks år i partiledelsen.

– Det berører oss alle sammen. Det er trist for Une, det er trist for meg, for ledelsen og alle i hele partiet, sa Hermstad under MDGs pressekonferanse i Arendal.

Han la vekt på at det har vært et godt samarbeid i partiledelsen. Bastholm avslutter som partileder neste mandag, og da vil Hermstad tre inn som fungerende leder. Han bekrefter at han er interessert i å ta over som partileder permanent.

– Jeg kommer til å si til valgkomiteen at jeg er kandidat til å være med i ledelsen framover. Jeg vil også være disponibel som lederkandidat, sa han.

MDG vil avholde ekstraordinært landsmøte i løpet av tre-fire måneder for å få en ny ledelse på plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer