Giftig plante sprer seg

Den giftige planten kystbjørnekjeks sprer seg ved en skole i Bergen. Planten kan forårsake væskefylte sår.

SPRER SEG: Kystbjørnekjeks sprer seg flere steder i Bergen. Selv om det nå er høst, er frykten at den vil komme tilbake i større omfang neste år. Foto: Atle Flesland
SPRER SEG: Kystbjørnekjeks sprer seg flere steder i Bergen. Selv om det nå er høst, er frykten at den vil komme tilbake i større omfang neste år. Foto: Atle Flesland Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): «Kystbjørnekjeks er ikke svartelistet i motsetning til kjempebjørnekjeks, men er like farlig», skriver Atle Flesland i et brev til Vestland fylkeskommune, der han ber om at det settes inn tiltak for å hindre spredning av planten.

Han mener det er bekymringsfullt at kystbjørnekjeks vokser fritt langs veien opp mot Liland skole i Ytrebygda i Bergen.

Det var Fanaposten som omtalte saken først.

Rådgiver Vilde Holtmoen i Vestland fylkeskommune skriver i et svar at hun har vært i dialog med de som jobber med fremmede arter hos Statsforvalteren for å høre angående tiltak.

«De er klar over spredningen av kystbjørnekjeks og skadeomfanget den medfører, men har foreløpig ikke satt inn konkrete tiltak mot arten, ettersom den er hjemmeværende i norsk natur», skriver Holtmoen.

Dagbladet har ikke fått svar fra Statsforvalteren i Vestland.

Ikke svartelistet

Holtmoen påpeker at å utrydde planten fullstendig fra veien, vil være for ressurskrevende med tanke på kostnad og tid til kartlegging og bekjempingstiltak.

Flesland er ikke fornøyd med svaret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer