Bybaneutbygging:

Frykter «støyhelvete»: - Vantro og skrekk

I opp mot 3,5 år skal det etter planen lasses mellom 1,3 og 1,8 millioner kubikkmeter stein gjennom en anleggstunnel i Sandviken. Mange hundre naboer berøres av arbeidet som skal kunne korte ned utbyggingen av Bybanen med inntil to år.

ET HELVETE: Thorleif Næss (82) frykter han må leve sine siste leveår i et helvete. Like utenfor 82-åringens balkong planlegger nemlig kommunen å lasse tonnevis med stein gjennom en anleggstunnel. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
ET HELVETE: Thorleif Næss (82) frykter han må leve sine siste leveår i et helvete. Like utenfor 82-åringens balkong planlegger nemlig kommunen å lasse tonnevis med stein gjennom en anleggstunnel. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Det har snart gått to år siden Thorleif Næss (82) fikk bakoversveis av et avisoppslag om hvilke planer Bergen kommune hadde for nærområdet hans. Siden den gang har han brukt om lag et årsverk på å sette seg inn i saken.

Det han har oppdaget, skremmer han.

- Skrekken er at vi alle, meg selv inkludert, kommer til å leve de siste åra våre i det som blir et støy- og støvhelvete, sier 82-åringen til Dagbladet.

Les flere saker fra Bergen her.

Ti år med anleggsvirksomhet

Næss bor i øverste etasje i Christineborg borettslag i Sandviken, og har på en klarværsdag utsikt hele veien ut i fjorden til Askøy. Denne utsikten kan bli en helt annen, dersom kommunen får det som de vil.

Rett bak borettslaget ligger et kaiområde som i over ti år kan bli et bråkete og forurensende rigg- og anleggsområde.

Som et ledd i utbyggingen av Bybanen til Åsane og forlengelsen av Fløyfjellstunnelen, ønsker kommunen å frakte et sted mellom 1,3 og 1,8 millioner kubikkmeter med stein fra brygga på nedsida av Næss´ bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.