Bybanen:

Fortviler etter milliard-satsing: - Håpløst

Gigantprosjektet skal gi bedre kollektivtilbud i Bergen. Likevel opplever flere en vanskeligere reisevei etter åpningen av den nye bybanelinjen.

NYTT TILBUD: Mandag forrige uke åpnet den nye bybanelinjen til Haukeland sykehus og Fyllingsdalen. Foto: Marit Hommedal / NTB
NYTT TILBUD: Mandag forrige uke åpnet den nye bybanelinjen til Haukeland sykehus og Fyllingsdalen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Det er brukt titusen millioner kroner, likevel har mange fått en mer tidkrevende og strabasiøs reisevei, sier Asgeir Eide-Olsen.

Mandag forrige uke åpnet Bybanen mellom Bergen sentrum, Haukeland sykehus og Fyllingsdalen. For Eide-Olsen og mange andre har dette ført til et dårligere reisetilbud.

- Tidligere gikk det en arbeidslinje her. Den er nå lagt ned. De aller fleste av oss som pleide å ta denne bussen taper nå tid. Det tar 10, 15, 20 minutter lenger å komme seg til skole og jobb, sier Eide-Olsen.

21 minutter lenger med Bybanen

Han bor på Bjørge, sør i Fyllingsdalen, og jobber som avdelingsleder på SFO på en skole i sentrum. Tidligere kunne han ta en direktebuss for å komme seg til jobb. Nå må han bytte til bane eller en annen buss.

På åpningsdagen mandag forrige uke, tok han tida. Et bytte til Bybanen, ga ham 21 minutter lengre reisevei.

- Vi i nabolaget eksperimenterer fortsatt, men har ennå ikke landet på hvilken rute som er best.

Fyllingsdølen er ikke den eneste.

Sykepleier: - Grådig irritert

Sykepleier Lene Asbjørnsen bor på Askøy og jobber på Haukeland sykehus. I forrige uke kom hun for seint til vakta 07.00 hver dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer