Ronny Nygård-saken

Fire avgjørende minutter: - Spekulasjoner

Påtalemyndigheten mener Ronny Nygård (43) ble utsatt for et straffbart angrep etter at dette overvåkingsbildet ble tatt. Forsvarer Einar Råen fastholder at man ikke kan utelukke andre scenarioer.

FANGET PÅ KAMERA: Overvåkingsbilder viser tiltalte og Ronny Nygård sammen natta 43-åringen døde. Det er en feilmargin på sju minutter. Her er klokka 03.00, ifølge påtalemyndigheten. Fire minutter seinere slutter Nygårds pulsklokke å registrere aktivitet. Foto: Politiet
FANGET PÅ KAMERA: Overvåkingsbilder viser tiltalte og Ronny Nygård sammen natta 43-åringen døde. Det er en feilmargin på sju minutter. Her er klokka 03.00, ifølge påtalemyndigheten. Fire minutter seinere slutter Nygårds pulsklokke å registrere aktivitet. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Ronny Nygård ble funnet død, med en grein rundt halsen, på en parkeringsplass i Åsane 1. juni 2019. Påtalemyndigheten mener at han ble kvalt, stukket med en pinne i munnen, som forårsaket et seks centimeter stort sår, og så forlatt der i hjelpeløs tilstand.

Mannen, som er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge, nekter straffskyld. Han har i retten forklart at han ikke husker detaljer fra den aktuelle natta, fordi han hadde vært på byen.

- Tiltaltes forklaringer i retten, om at han grunnet beruselse ikke husker, fremstår helt uten troverdighet, sier statsadvokat Rudolf Martin Christoffersen under sin prosedyre.

- Fravær av spor etter andre

Påtalemyndigheten la ned påstand om sju års fengsel.

- Tiltalte er gjerningspersonen i denne saken. Det er fravær av spor etter andre på åstedet. Intet på kameraovervåkingen tilsier at andre har tatt kontakt med Nygård på terminalen. Filmen viser at tiltalte oppsøker Nygård og at de går sammen fra terminalområdet i retning stedet hvor han sju timer seinere blir funnet død, sier aktor.

Christoffersen påpeker at DNA fra avdøde er funnet på tiltaltes bukse og jakke. Han sier i retten at blod på tiltaltes bukselår «viser at han har ligget oppå avdøde».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer