Fant Ronny (43) død: «Han er iskald!»

Retten spilte av nødanropet til kvinnen som fant Ronny Nygård død på en parkeringsplass i Åsane. Da var en grein festet rundt halsen hans.

TILTALE: En mann (30) er tiltalt for å ha utsatt Ronny Nygård (43) for grov kroppsskade for så å etterlate ham i hjelpeløs tilstand. Nygård døde av skadene han ble påført natt til 1. juni 2019. Foto: Privat
TILTALE: En mann (30) er tiltalt for å ha utsatt Ronny Nygård (43) for grov kroppsskade for så å etterlate ham i hjelpeløs tilstand. Nygård døde av skadene han ble påført natt til 1. juni 2019. Foto: Privat Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det var lørdag 1. juni i 2019 at kvinnen i 30-åra fant Ronny Nygård (43) død på en parkeringsplass i Åsane.

Etter å ha blitt omtalt som et «dødsmysterium», står nå en mann (30) tiltalt i saken. Han er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge og for å ha etterlatt Nygård i en hjelpeløs tilstand den natta.

Kvinnen har forklart at greina var festet rundt halsen to ganger. Hun flyttet greina ned for å kjenne etter puls.

Torsdag spilte Hordaland tingrett av kvinnens nødanrop til politiet da hun fant 43-åringen livløs.

«Han puster ikke. Han er iskald. Uffameg, han er død. Jeg er helt sikker på at han er død», sier kvinnen, med bakgrunn fra helsevesenet, gråtkvalt.

«Han har blod ut av nesa, det ser ut som at noen har prøvd å kvele ham med en grein», sier hun og gråter.

Så blodutredelser

Aktor Rudolf Martin Christoffersen spurte henne ut i retten.

- Hvor stramt satt greina?

- Jeg opplever at den satt så stramt at det ikke kunne skjedd av seg selv. At noen måtte ha strammet den. Det er vanskelig å forklare hvor stramt, men jeg reagerte på det. Han kan ikke ha snublet og fått den over seg sånn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer