- En tragedie

Øystein Angelskår så fram til en nydelig fiskemåltid til middag. Endte opp med å kaste nesten hele fangsten.

IKKE FRISTENDE: Øystein Angelskår sier han ikke er redd for å spise fangsten, men fristende var det ikke. Foto: Øystein Angelsgård
IKKE FRISTENDE: Øystein Angelskår sier han ikke er redd for å spise fangsten, men fristende var det ikke. Foto: Øystein Angelsgård Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fisk med pellets i magen, har jeg fått før. Men det er helt unormalt å få en sånn fangst som dette, med så mye hel pellets i magen på nesten all fisken.

Det sier en oppgitt Øystein Angelskår. Tirsdag var han ute i båten på Osterfjorden nordøst for Bergen, etter at han dagen før hadde satt garn.

Målet for hobbyfiskeren var å sikre seg noen måltider med sei. Skuffelsen var derfor stor av synet som møtte ham. Det var nemlig ikke av det appetittlige slaget.

Rudi Stensvold og faren jobber på fiskemottaket Jangaard Export, og oppdaget en torsk de måtte se nærmere på. Video: Rudi Stensvold. Reporter: Bjørge Dahle Johansen, Dagbladet TV Vis mer

Kastet nesten alt

Da han sløyet fisken, var over 40 av de 50 fiskene han hadde fått, stappfulle av pellets brukt til fiskeoppdrett. Det var tydelig at seien hadde holdt til i området omkring ei eller flere merder, og fått tilgang til store mengder oppdrettsfôr. Avisa Nordhordland omtalte den oppsiktsvekkende fangsten først.

- Det er en tragedie og jeg vil nesten kalle det miljøkriminalitet, sier Angelskår til Dagbladet.

Han forteller at det med ujevne mellomrom dukker opp fisk i garnet som har pellets i magen. Mengden han så denne uka, var likevel av et så stort omfang at han aldri har opplevd liknende før.

Også Angelskårs bror fisker i det samme området. Da han var ute på sjøen onsdag denne uka, skjedde det samme hos ham.

ALDRI SETT: At så stor andel av fangsten er stappfull av pellets fra oppdrettsanleggene, har ikke hobbyfiskeren opplevd før. Foto: Øystein Angelskår
ALDRI SETT: At så stor andel av fangsten er stappfull av pellets fra oppdrettsanleggene, har ikke hobbyfiskeren opplevd før. Foto: Øystein Angelskår Vis mer

- Aldri opplevd noe sånt

Hobbyfiskeren er ikke redd for at det er farlig å spise fisken. Fristende var det imidlertid ikke.

- Om noen får lyst til å spise dette, ut ifra synet man møter når man sløyer den, så må jeg nesten applaudere dem, sier Angelskår, som har avtale med oppdrettsanleggene i området om å gi beskjed hvis det dukker opp unormal fangst.

For to uker siden var han også ute og satte garn på samme sted som han pleier å fiske. Også da ble det fangst, men av det helt normale slaget.

- Da fikk jeg veldig fin fisk på samme sted. Jeg har aldri opplevd noe sånt som dette før, så nå venter jeg noen uker med å fiske på det stedet, for dette vil jeg ikke ha om igjen, sier Angelskår.

DIGER: Da gutta i Clickbait Fishingcrew isfisket fikk de en sværing. Video: Clickbait Fishingcrew (Youtube). Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer